Najnovije

"SPREČITI DEGRADIRANJE" Dodik hitno menja poslovnik skupštine Republike Srpske, ovo je razlog!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će već na prvoj redovnoj sednici biti promenjen Poslovnik o radu Narodne skupštine Republike Srpske da bi se sprečilo degradiranje ove institucije od pojedinih poslanika, piše Srna.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je istakao da građani Republike Srpske imaju veliko poverenje u Narodnu skupštinu, koja je bila mesto koncipiranja najtežih odluka u najteže vreme, poput rata kada je imala dostojanstvo, vlast i opoziciju, ali nije bila degradirana kao danas od nekoliko poslanika koji pokušavaju da je prilagode svojim potrebama, iznose neistine, a nisu spremni na prigovor za svoje delovanje, prenosi Srpskainfo.

– Ovo su ozbiljna vremena, politika je uvek bila delatnost za ozbiljne ljude, ne za šarlatane, za one koji prave lične promocije, nose telefone i slikaju se – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Upitan da li je Narodna skupština mesto u kojem neko može da izvodi performanse, Dodik je odgovorio da treba pitati one koji to već godinu i po rade, a da je njegova izjava o navodnom prisluškivanju bila možda neuspešan pokušaj u tom smislu.

– Nisam imao nameru da dovedem u poziciju Narodnu skupštinu nego njih troje, četvoro, koji upravo drže u zarobljeništvu skupštinu i javnost, skrnave instituciju, zloupotrebljavaju priču o nekom krivom navodu, nekoj proceduri i tako dalje, što je neprihvatljivo. Pokušao sam da napravim taj performans sa prisluškivanjem, ali onaj ko to radi sigurno se ne hvali javno – naglasio je Dodik.

On je ponovio da je to bio njegov pokušaj da ukaže onima koji to stalno rade kako to izgleda, te dodao da su njegovu izjavu neki ozbiljno shvatili i da podižu tužbe, ali da nema nikav problem s tim u vezi.

Dodik je naglasio da Republika Srpska nema kapacitete da nekoga prisluškuje i da postoje mnogo jači partneri koji to ne bi ni dozvolili.

Upitan da pojasni proceduru na osnovu koje je imao pravo da govori u Narodnoj skupštini, Dodik je rekao da za svaku sednicu dobije poziv i da ima pravo da govori kada god zatraži, kao što to imaju i predsednik Republike, premijer ili predsednik Narodne skupštine.

Jezivo šta se desilo u Crnoj Gori prilikom proslave "Dana neovisnosti"! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA