Najnovije

SUMRAK MEDIJA: Vučiću 32 puta više vremena na TV nego celoj opoziciji zajedno!

Aleksandar Vučić je u informativnim emisijama dobio prostor od 108 minuta. Dragan Đilas dobio je tri minuta ili 36 puta manje od Vučića. Zoran Lutovac dobio je 24 puta manje prostora od Vučića, Vuk Jeremić 64 puta manje vremena, Boško Obradović devet puta manje vremena, a Sergej Trifunović 54 puta manje vremena.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Ovo su podaci iz istraživanja Biroa za društvena istraživanja, ali ne o Dnevniku RTS ili Pinka, već televizije N1. Analizirana je zastupljenost političkih aktera, kao i ton izveštavanja o njihovim aktivnostima. Istraživanje je obuhvatilo Javni servis, četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom i N1, za period od 01.02. do 15.03.2020, dakle u periodu pre uvođenja vanrednog stanja.

U informativnim emisijama N1 Aleksandar Vučić imao je 3.084 pozitivne sekunde, dok je Đilas imao 137, Lutovac 236, Jeremić 97, Obradović 446, a Sergej Trifunović 120 pozitivnih sekundi.

Na četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom (Pink, Happy, Prva i O2) Aleksandar Vučić je zauzeo 37.875 sekundi, dok su Đilas, Lutovac, Jeremić, Obradović i Trifunović zajedno zauzeli 32 puta manje od njega samog sa svega 1.168 sekundi! Aleksandar Vučić ima 292 puta više pozitivnih sekundi od navedenih lidera opozicije zajedno, među kojima Đilas, Jeremić i Trifunović imaju 0 pozitivnih sekundi za 45 dana. U isto vreme Đilas ima značajno više negativnih sekundi u odnosu na Vučića, 367 naspram 205.

Kada je u pitanju Javni servis RTS, finansiran od strane svih građana, podaci izgledaju ovako. Aleksandar Vučić dobio je prostor od 4.868 sekundi, što je ukupno 31% svog vremena informativnih emisija. O njemu je Javni servis izveštavao 3.134 sekundi pozitivno, 1.677 sekundi neutralno i svega 57 sekundi negativno.

Što se opozicije tiče, ona sudeći po vremenu koje joj je posvećeno za RTS, apsolutno ne postoji. Od lidera opozicije Zoran Lutovac dobio je 22 pozitivne sekunde i Boško Obradović 48 sekundi (22 pozitivne i 26 negativnih). Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Sergej Trifunović od javnog servisa dobili su NULA SEKUNDI za navedeni period istraživanja.

Vladika Joanikije uputio snažnu poruku režimu u Podgorici! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA