Najnovije

VULIN: Đukanović radi ono što su nekada ustaše

Vlasti u Crnoj Gori trebalo bi da se plaše Velike Albanije, a ne Srbije i ovo što radi predsednik Milo Đukanović je nešto što smo gledali za vreme ustaša, ocenio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vulin (Foto: Jutjub)

- Srbija nema ni centimetar teritorijalnih pretenzija, a Velika Albanija će se stvarati na delu Crne Gore, ne u Bosni, stvaraće se u Crnoj Gori kao što je već crnogorska vlada talac partija koje zagovaraju veliku Albaniju i sprovode Veliku Albaniju - naglasio je Vulin.

On je dodao i da je "to što radi Milo Đukanović stvarajući takozvani domovinski identitet Crne Gore nešto što smo gledali za vreme ustaša, ali nismo mogli da očekujemo da će se desiti sada u ovom našem vremenu".

Upitan da prokomentariše najnovija dešavanja u Crnoj Gori, Vulin je, gostujući na lokalnoj televiziji u Vrbasu, rekao da nije verovao da će neko posle Sekule Drljevića ikada više govoriti o domovinskom identitetu Crne Gore.

On smatra da sva dešavanja koja destabilizuju Crnu Goru, destabilizuju i nas i nama prave problem.

- Ja to ne želim. To izaziva ozbiljnu nestabilnost mi smo mali region, ne dešava se to u Mongoliji - poručio je Vulin.

Vulin je naglasio i da ugrožavanje položaja i prava Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori je ugrožavanje položaja i prava Srpske pravoslavne crkve bilo gde.

On smatra i da se ne meša u odluku Crne Gore da bude samostalna, da uđe u NATO, ali ne smatra da je mesanje u unutrašnje odnose kada kaže "ostavite pripadnike mog naroda da veruju kako misle da treba da veruju - ništa vam nisu uradili".

Predsednik PS istakao je i da je ponosan na Srbiju u kojoj ima mesta za sve koji je poštuju.

- Beskrajno sam ponosan što u Srbiji ima mesta i za Srbe iz Crne Gore i za Crnogorce i za sve one koji Srbiju doživljavaju kao svoju - rekao je Vulin i dodao da Crna Gora ne može da ponižava SPC i da očekuje da je u dobrim odnosima sa Srbijom.

Vulin je naglasio i da nama CG nije neprijatelj, ali da se nada da će Srbi moći da ostvare svoja elementarna prava u Crnog Gori, pravo na jezik, pravo na pismo, na religiju, možda i da se zaposle, da imaju priliku da budu Srbi iako žive u Crnoj Gori.

On je još kazao da je Đukanović nekada bio ljuti Srbin za koga je Milošević uvek bio "mek" kada je reč o isticanju srpstva, a da sada, isti taj Đukanović ne želi čak ni da obeleži stradanje dece na kamenom mostu u Murinu, te da je potpuno neshvatljivo i to što se pušta Tompson na nacionalnom servisu i da to ne radi čak ni Hrvatska.

Na pitanje da li očekuje eskalacije u regionu koje bi se mogle odraziti i na Srbiju, Vulin je kazao da je samo jaka Srbija garant mira u regionu.

- Predsednik Vučić je jedini predsednik koji je potpuno samostalan, koji samostalno odlučuje i koji iskreno veruje u politiku mira. Srbija, kao najveća i najmoćnija i njen predsednik koji je bez svake sumnje najuticajniji političar na Balkanu će učiniti sve da bude mira - smatra Vulin, saopštio je PS.

Bojan Savić ponovo uhapšen zbog akcije "neregistrovan". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA