Najnovije

AMERI GRME NA SZO: Odmah počnite istragu o korona virusu, nema vremena za gubljenje!

Sjedinjene Američke Države pozvale su danas Svetsku zdravstvenu organizaciju da odmah počne da radi na istrazi o izvoru novog korona virusa, kao i o sopstvenom odgovoru na pandemiju.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

- Kao što je predsednik (Donald) Tramp jasno stavio do znanja u svom pismu generalnom direktoru SZO Tedrosu (Adhanu Gebrejesusu) 18. maja, nema vremena za gubljenje za početak reformi, koje su potrebne kako bi osigurali da se ovakva pandemija nikada ne ponovi - naveo je pomoćnik američkog ministra zdravlja, admiral Bret Žiroar u pisanom saopštenju za izvršni odbor SZO.

On je dodao da bi tokom nezavisnog, sveobuhvatnog pregleda globalnog odgovora na korona virus, koji je predvodila SZO, trebalo tragati za "komplentnim i transparentnim razumevanjem izvora, vremenskog okvira događaja i procesa donošenja odluka SZO u odgovoru na pandemiju Kovida-19".

Žiroar je dodao da, kada se nastavi zasedanje skupštine SZO na jesen, ta organizacija UN mora da se pozabavi pitanjem ishoda procesa pregleda, reformi za jačanje SZO, "uključujući mogućnost Tajvana da učestvuje kao posmatrač", prenosi Rojters.

Generalni direktor SZO ranije danas je rekao da je ta organizacija, otkako se pojavio virus kovid-19, radila non-stop na koordinaciji globalnog odgovora, obaveštavajući 194 država članica o njegovoj evoluciji i pružajući tehničke savete.

Rusija lansirala novi Sojuz! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA