Najnovije

MARKO ĐURIĆ ZAGRMEO NA ALBANCE: Tači može da sanja da lažnoj državi Kosovo pripoji i Tahiti i Jamajku

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić reagovao je na izjavu predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija da je njegov san da jug centralne Srbije – Bujanovac, Preševo i Medveđu pripoji Kosovu, rekavši da se to nikada neće ostvariti i da je odlično što Tači još jednom podseća ceo svet na pravo lice svoje politike.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

“Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije. Hašim Tači može da sanja i tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi“, naveo je u saopštenju Đurić.

Istakao je da Tači umesto što sanja velikoalbanske snove, treba da “počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno“.

Naglasio je da između pomenutih opština i Kosova neće biti administrativnih prelaza.

“Tačiju, međutim, možemo da obećamo da, kada Kosovo i Metohija i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Kosova i Metohije za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije“, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Pročitajte OVDE kako je Aleksandar Vučić odgovorio na provokacije iz Prištine.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA