Najnovije

NEŠTO SE DEŠAVA SA KIMOM: Gardisti se rasporedili pod punom opremom!

Vrhovna komanda severnokorejske garde nedavno je intenzivirala kontrolu nad putem u gradu Samijon u provinciji Rjangang, koji isključivo koristi lider te zemlje Kim DŽong Un, o čijem se zdravlju i dalje spekuliše, što nagoveštava da je on nedavno boravio u svojoj vili na tom području.

Kim DŽong Un (Foto: ria.ru)

Vrhovna komanda garde iznenada je 9. maja na 10 dana intenzivirala kontrolu nad ekskluzivnim putem koji koristi Kim na putu do vile.

Izvor je objasnio da tim putem obično jednom dnevno patrolira dvočlani tim, ali da je tokom navedenih 10 dana na oko 50 metara od ulaza na put postaljen mobilni punkt, na kojem su se stražari smenivali svaka dva sata.

U tekstu se ističe da su stražari bili opremljeni "ratnom opremom", uključujući metalne šlemove i kamuflažna odela.

NK Dejli navodi da mnogi stanovnici Severne koreje tokom maja dolaze na to područje kako bi brali lekovite biljke koje prodaju Kini, kao i da je lokalnom stanovništu obično dozvoljeno da pređu put kako bi došli do obližnih planina.

Zbog iznenadnog pojavljivanja privremenog stražarskog punkta i intenzivirane kontrole kretanja na tom području niko, međutim, nije mogao da se zadrži u blizini na više od minuta.

U tekstu se podseća da je slična situacija viđena kada je Kim poslednji put sproveo hitnu inspekciju u Samijonu.

Ove informacije dolaze u vreme dok i dalje nije jasno zbog čega se severnokorejski lider ne pojavljuje u javnosti, što izaziva brojne spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Svetski mediji su nedeljama iznostili tvrdnje da se on nakon neuspele operacije nalazi u životnoj opasnosti ili da je mrtav.

Kim DŽong Un pojavio se 2. maja u javnosti prvi put posle 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike severno od Pjongjanga, nakon čega se ponovo povukao iz javnosti.

Okončana talačka kriza u Moskvi! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA