Najnovije

ŠTA KAŽU KLADIONICE? Šapić, PSG i SRS ulaze u Skupštinu! Ana Brnabić ostaje premijerka, a Darija Kisić dobija fotelju u novoj srpskoj vladi!

U pojedinim sportskim kladionicama moguće je kladiti se koliko će procenata glasova određena lista osvojiti na izborima 21. juna, kao i ko će biti premijer, a ko ostati ili postati ministar. 

Darija Kisić Tepavčević (Foto: Jutjub)

Kladionice su ponudile opkladu po sistemu „manje-više“, to jest: kladionica iznosi svoje predviđanje koliko će procenata glasova osvojiti određena lista, a od igrača se očekuje da pogode da li će ta stranka ili koalicija imati manje ili više glasova od tog broja.

Od opozicionih lista za parlamentarne izbore, kladionice najveće šanse daju listi „Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju“, za koju predviđaju da će osvojiti 4,25 procenata glasova. Sledi Pokret slobodnih građana, koji je još uvek u fazi prikupljanja potpisa, a čiji su izgledi procenjeni na 3,2 posto glasova birača. Srpska radikalna stranka prema procenama „kladioničara“ osvojiće 3,1 odsto podrške. Što se kladionica tiče, priča o cenzusu tu se završava.

Sledi koalicija Metla 2020 (2,2 procenta), potom koalicija Ujedinjena demokratska Srbija (2,05 posto), zatim Za Kraljevinu Srbiju (1,45 odsto) i Zavetnici, čije je rešenje o proglašenju liste RIK u međuvremenu poništio, sa projekcijom od 1,35 procenata.

On partija na vlasti kladionice nude mogućnost da pogađate da li će Srpska napredna stranka na predstojećim izborima osvojiti manje ili više od 61,01 posto, a koalicija SPS-a i Jedinstvene Srbije 12,1 odsto glasova.

Kada je reč o budućem predsedniku vlade, kladionice Ani Brnabić daju najveće šanse da će ostati premijerka (kvota 1,50). Posle nje, najveće šanse da se iz kabineta gradonačelnika Novog Sada preseli u Nemanjinu ima Miloš Vučević (kvota 2,50), a zatim aktuelni ministar poljoprivrede i nosilac liste SNS-a za parlamentarne izbore Branislav Nedimović (kvota 3,00).

Sledi ministar finansija Siniša Mali (kvota 5,00), pa član Glavnog odbora „naprednjaka“ i narodni poslanik Vladimir Đukanović (kvota 12).

Građani mogu da se opklade i da će predsednik SPS-a Ivica Dačić ponovo sesti u premijersku fotelju, ali su za to, sudeći po veličini kvote (15), šanse zanemarljive.

Kada govorimo o budućim ministrima, „kladioničari“ najveće šanse da zadrži fotelju daju Siniši Malom (kvota 1,01).

Prema njihovim predviđanjima, u budućoj vladi sigurno će sedeti predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić (kvota 1,05) i aktuelni ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa istom kvotom. Dobre izglede da mesto predsednice skupštine zameni ministarskim nameštenjem ima i Maja Gojković (kvota 1,10), a u „sigurnoj zoni“ su i ministri Rasim LJajić (SDP) i Aleksandar Antić (SPS).

Na osnovu kvota, od nestranačkih ličnosti kladionice kao buduće ministre vide Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (kvota 1,30) i Dariju Kisić Tepavčević, zamenicu direktorke „Batuta“ i članicu kriznog štaba za borbu protiv korona virusa (kvota 1,50). Kako aktuelni ministar zdravlja Zlatibor Lončar za ostanak u vladi ima duplo veću kvotu (3,00) od Kisić Tepavčević, izvodi se zaključak da kladioničari doktorku posle junskih izbora vide njegovom mestu.

Prema predviđanjima kladionica, u „zoni ispadanja“ su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić (kvota 4,00), ministar zaštite životne sredine Goran Trivan (kvota 4,50), ministarka pravde Nela Kuburović (kvota 5,00) i ministar kulture Vladan Vukosavljević (kvota 6,00).

Jedna kladionica ponudila je mogućnost klađenja koja bi javna ličnost mogla da stane na čelo vlade. Tako možete „uplatiti tiket“ da će budući premijer Srbije biti vlasnik i direktor televizije Pink Željko Mitrović (kvota 120), generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić (kvota 1000), zatim TV autor i novinar Ivan Ivanović, glumci Nenad Jezdić, Svetislav Bule Goncić, Lazar Ristovski i „jutjuber“ Bogdan Ilić (Baka Prase), te teniser Novak Đoković, svi sa kvotom 5.000.

Paunović ima veće šanse od Zelenovića

Što se lokalnih izbora tiče, za sada je u ponudi jedino opklada da li će aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović posle izbora ostati na svojim mestima. Kladionice Paunoviću daju veću šansu (kvota 1,90) u odnosu na Zelenovića (kvota 2,40).

Pročitajte OVDE koju je poruku Aleksandar Vučić dobio sa juga Srbije.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA