Najnovije

AMERIKANCI TERAJU RUSIJU IZ SIRIJE! Moskva ekspresno odgovorila: "Nećete to dočekati!"

"Predsednik Rusije Vladimir Putin se, očigledno, umorio od građanskog rata u Siriji, a u cilju stabilizacije situacije u tom regionu moraće da se dogovori sa zapadnim zemljama", tvrdi američki list "NJuzvik".

Ruske trupe u Siriji (Foto: Jutjub)

Međutim, iz Rusije poručuju da neće dočekati da Moskva napusti Siriju.

Kako pišu američki mediji, Sirija ostaje glavni saveznik Moskve na Bliskom istoku, ali aktuelni predsednik zemlje Bašar Asad sve više testira granice strpljenja Kremlja. Asadove snage ne mogu u potpunosti da preuzmu kontrolu nad teritorijama koje su okupirali pobunjenici i džihadisti u Idlibu, uprkos podršci ruske vojne avijacije, ističe autor članka.

Pored toga, usled pandemije virusa korona pripadnici terorističke organizacije Islamska država ponovo su se aktivirali u tom regionu, i počeli su da utvrđuju svoje položaje zapadno od reke Eufrat. “NJuzvik” navodi da je političko rešavanje sukoba sve teže zbog rastućeg broja zainteresovanih strana i njihovih prioriteta.

Koordinator grupe Državne Dume Rusije za veze sa sirijskim parlamentom Dmitrij Sablin smatra pisanje “NJuzvika” još jednim pokušajem da se “želje prikažu kao realnost“.

“Našim zapadnim partnerima je važno da Rusija ode iz Sirije. Sirija je uz podršku saveznika pokazala da se može odupreti nasilnoj 'demokratizaciji', kojoj su odgovarali i ozloglašeni teroristi. A oni, koji sebe smatraju gospodarima sveta, ne mogu se pomiriti sa neposlušnošću. Nećete to dočekati“, poručio je Sablin.

Poslanik je istakao da u Americi ponovo želje predstavljaju kao stvarnost, kao što je slučaj sa vestima da je od virusa korona umrlo više Rusa nego što vlasti saopštavaju.

“Oni bi želeli da se Rusija i predsednik Vladimir Putin umore, oslabe, da se predaju. Rusija nikada nije težila ratu. Ali nikada nije napuštala bojno polje, izvlačeći se na umor“, dodao je Sablin.

Prema njegovom mišljenju, Sirija će uz podršku saveznika izaći kao pobednik iz rata i preporodiće se.

“Rusija će biti uz sirijski narod u borbi za budućnost zemlje. A naše baze na obali Sredozemnog učvrstiće se i osiguravaće bezbednost u regionu”, zaključio je on.

Ranije je američki portal “Blumberg”“ objavio članak u kojem se agencija bavi niskom stopom smrtnosti od koronavirusa u Rusiji i to pod naslovom “Eksperti žele da znaju zašto virus korona nije ubio više Rusa“.



Pročitajte OVDE gde turska vojska u Siriji krije PVO sistem.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA