Najnovije

IZNENAĐENJE! AMERI PRATE SITUACIJU: Iran proizvodi novi model vojnog aviona!

Komandant iranskih vazduhoplovnih snaga, general Mohamad Zalbejdži, poručio je kako će Iran uskoro predstaviti novi vojni avion domaće proizvodnje. Pritom je istakao kako iranski razvoj na tom području napreduje istim tempom kao i u slučaju drugih zemalja, uprkos sankcijama.

Iranska vojska (Foto: Jutjub)

- Ostvarili smo znatan progres u dizajniranju raznih vrsta aviona, zahvaljujući stručnjacima iz naših vazduhoplovnih snaga i sa njima povezanim kompanijama - rekao je Zalbejdži.

Nije otkrio kada bi tačno Iran trebao da predstavi taj novi avion, ni o kakvom se tačno vojnom avionu radi, ali je istakao kako će to biti "uskoro". Kao primer napretka podsetio je na iranski vojni avion "Kovsar".

- Prošle godine za vreme vojne parade svi su imali priliku da vide "Kovsar" u letu. Reč je o avionu čiji su sistemi među najnaprednijim na svetu - rekao je.

Iran je 2018. pokrenuo masovnu proizvodnju "Kovsara", vojnog aviona četvrte generacije koji se u potpunosti proizvodi u Iranu. Ipak, stručnjaci za avione van Irana nisu impresionirani "Kovsarom" i navode kako je reč o već zastareloj kopiji američkog vojnog aviona "Nortrop F-5" (Iran ne osporava da je Kovsar napravljen "po modelu" F-5).

Evo zašto su azijske zemlje prošle bolje od Zapada! Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Alo/tasnim news

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA