Najnovije

NOVI SAVEZ? Lukašenko namerava da razgovara o izgradnji raketa sa kineskim liderom Đinpingom!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je u septembru 2019. godine izjavio da će preduzeti korake ka saradnji sa svojim ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim kako bi Minsk stvorio sopstvenu raketu.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Ria)

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izrazio je želju da sa kineskim predsednikom Si Đinpingom razgovara o mogućoj saradnji u izradi raketa. Prethodno sugerišući mogućnost izgradnje kineskih projektila u Belorusiji, Lukašenko je insistirao na tome da ne bi trebalo biti “zavisnosti” od stranih aktera.

“Dozvolite mi da to pregovaram na svom nivou. Spreman sam da pregovaram o tome sa Si Đinpingom, mislim da to neće biti problem”, rekao je predsednik.

Izjava je usledila nakon što je Lukašenko informisan o stanju raketnog razvoja u Belorusiji i izgradnji kineskih raketa.

Konkretno, rečeno mu je za uspešne korake ka razvoju i eventualnom postavljanju sopstvenih raketa u zemlji, koji bi mogli uništiti ciljeve udaljene i do 300 kilometara.

Ranije je Lukašenko rekao da Rusija ne želi da sarađuje sa Belorusijom na razvoju raketa i odbija je da obezbedi poligone, te komentare je Moskva označila kao “neutemeljene optužbe”, rekavši da Rusija nema takve poligone, već da ih iznajmljuje u Kazahstanu.

Pročitajte OVDE   kojih su to šest razloga zbog kojih će zaratiti Kina i Amerika.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA