Najnovije

CRNOGORSKI PREMIJER NAJAVIO UPOTREBU SILE? "Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije biće sankcionisan!"

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je danas da su svi pokušaji i nasrtaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti Crne Gore uzaludni i da će biti sankcionisani.

Duško Marković (Foto: Jutjub)

- Uzaludni su nasrtaji, namerno kažem nasrtaji, ne pokušaji, jer su pokušaji blaga reč za sve ono sa čim smo se suočavali 1997. i 1998, 1999. i 2000, pa 2006. i 2016 - kazao je Marković odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Dragutina Papovića kakav je odgovor Vlade na sve češće pokušaje spoljnih i unutrašnjih političkih činilaca da ugroze mir, stabilnost, nezavisnost, demokratiju i građansko društvo Crne Gore.

On je dodao da ti pokušaji nisu ništa češći sada, oni su sada vidljiviji jer su, kako je naveo, odraz panike, nervoze "jer uspeh naše politike leži u razvoju demokratskim standardima čemu su oni odavno okrenuli leđa jer Crna Gora na globalnoj sceni nije više sama niti sama sebi prepuštena".

- Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije biće sankcionisan u skladu sa Ustavom i zakonom odlučno i efikasno jer Crna Gora nije ono što je bila pre deset ili 20 godina - kazao je Marković i dodao da odluke Vlade nisu odluke ni protiv koga, kao što nije ni odluka o otvaranju granica.

Milan Knežević (DF) pitao je Markovića koji novčani iznos za borbu protiv korona virusa su građanima i državi donirali Milo Đukanović, Blažo Đukanović, Aco Đukanović i Ana Kolarević.

- Prvi put sa nanogicom u parlamentu postavljam pitanje. Vi svako malo tražite nevidljive i vidljive neprijatelje crnogorske nezavisnosti iako čitav svet i cela Crna Gora vidi da ste vi najveći neprijatelji države - kazao je Knežević i dodao da su prošle sedmice videli koliko košta crnogorska nezavisnost – 20 evra, od čega 15 evra za gorivo, a pet za točeno pivo.

Dedeić kaže da to SPC nije crkva crnogorskog naroda, a onda udario i na ruskog mitropolita! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA