Najnovije

EKSPLOZIJE ODJEKUJU IDLIBOM! DŽihadisti postavili zasedu Turcima! Vojska evakuisana helikopterima! Ima i poginulih (VIDEO)

Jedan turski vojnik poginuo je u eksploziji u Idlibu na severozapadu Sirije, saopštilo je ministartsvo odbrane Turske.

Mesto gde se dogodila eksplozija (Foto: Jutjub)

U saopštenju se navodi da je vojnik ranjen u eksploziji i umro je kasnije u bolnici.

Kako prenose lokalni mediji eksplozija se dogodila na području oko 250 metara južno od puta kojim su patrolirale turske snage i to na auto-putu M4 u severozapadnom delu Idliba.

Pojedini mediji tvrde da je jedan oficir teško povređen. Turski helikopteri evakuisali su sve vojnike sa mesta eksplozije.

Međutim, neki mediji su naveli da je poginulo najmanje šest turskih vojnika. Navodno je turski konvoj naleteo na improvizovanu eksplozivnu napravu dok se kretao auto-putem M4. Eksplozivnu napravu je navodno postavila grupa džihadista, koja je povezana sa Al Kaidom.

Prema nekim informacijama, turska i ruska vojska su za danas bile planirale zajedničku patrolu, ali se od toga odustalo u poslednjem trenutku. 

U Idlibu je trenutno na snazi primirje, koje je postignuto 5. marta u Moskvi. Turska podržava opozicione snage u Idlibu, a Rusija sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Turska se obavezala da će otvoriti autoput M4 koji povezuje gradove Latakija i Alepo, ali su džihadisti sprečili ovaj dogovor.

Pročitajte OVDE kako je SAA nadmudrila Amerikance.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA