Najnovije

OBRADOVIĆ: Pokazaću snimak na suđenju pa će se jasno videti...

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će na saslušanju videti šta mu se stavlja na teret. "Nikakvog fizičkog nasilja nije bilo. Pokazaćemo snimak gde se vidi da je jedan pripadnik obezbeđenja pocepao sako Marijana Rističevića, u dobroj nameri, da ga provedu kroz masu okupljenih, jer je on želeo namerno da prođe kroz masu", kaže on, dodajući da mu je važno da se zna da Dveri nisu slične "niti radikalskoj, niti naprednjačkoj metodologiji bavljenja politikom".

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Govoreći o štrajku glađu, kaže da je to, pre svega, bilo jedno "veoma dragoceno i duhovno i političko iskustvo".

"LJudi su prepoznali ličnu žrtvu i iskrenost za neko opšte dobro. Osećam neku vrstu odgovornosti da kao SP Dveri i ja lično budemo faktor jedinstva i dijaloga u našem društvu", kaže on.

Prema njegovim rečima, nema idejnog ili ideološkog zaokreta.

"Mi smo evropski politički pokret i do sada bili, samo hrišćanski, patriotski, porodičan... Rusija je deo evropskog kontinenta, i mi se zalažemo za stratešku saradnju između Evrope i Rusije. Ono što ja mislim jeste da se i EU u ovom trenutku menja i da mi pažljivo pratimo taj proces promena, veoma smo zainteresovani. Želimo da vidimo Evropu dalje od briselskog koncepta koji je prevaziđen, povratak Evropi nacija, jedna nova EU, Evropa zasnovana na poštovanju našeg identiteta", kaže on, dodajući da će "veoma pažljivo pratiti sva ta kretanja u savremenoj Evropi".

Kako je rekao, menja se pristup rešavanje krize.

"Ta naša želja za borbenošću, čini mi se da daje doprinos tenzijama, shvatili smo da to nije dobro i da mirnim i nenasilnim putem možemo više da uradimo. Ovo društvo nasušno treba taj unutrašnji dijalog", kaže on.

Govoreći o odluci SDS, PSG i Nove stranke da izađu na lokalni izbore na Vračaru, kaže da misli da je sve to "pomalo neozbiljno 25 dana pred izbore".

"Ako smo potpisali ugovor sa narodom i ako smo se obavezali, onda je važno da ostanete pri tome i da tako zaslužite poverenje gradjana. Bojkot je sredstvo koje zaista donosi problem ovoj vlasti. Ne dopada mi se povratak Borisa Tadića, koji je najavio da će se vratiti u novom filmu, ako je taj film da se čitava naša borba svede na odbranu Vračara, mislim da je to neozbiljno. Primera radi, kao SP Dveri u Čačku pre četiri godine smo osvojili 25 odsto glasova. Mi se lišavamo toga zbog određenih političkih principa i povratka poverenja građana, jer Čačak nije važniji od čitave Srbije, kao što nije Šabac, Paraćin, Vračar, Stari grad...", kaže on.

Smatra da je "mnogo lakša linija manjeg otpora ići na izbore, ući u Skupštinu, dati legitmitet zarad ličnog interesa, a prava borba je bojkot".

"Kada neko krši ustav, ljudska prava i demokratiju, postavlja se jedno ozbiljno pitanje kako da se vi tome suprotstavite, prvo krenete institucionalno, onda vidite u jednom trenutku da vi nemate institucije, da su zarobljene, onda krenete da se borite vaninstitucionalnim metodama koje su nenasilne. Da li smo u tome napravili određene pogrešne pristupe - da, postojale su greške koje su bile višak, afekat, nepotrebne, bile su greška, ali princip borbe za zaštitu Ustava ne bi trebalo dovoditi u pitanje", kaže on.

Govoreći o događajima ispred Skupštine, kaže da su "preterali u verbalnoj agresiji, a da nikakvog fizičkog nasilja nije bilo".

"Imali smo dva verbalna žešća sukoba - sa Zlatiborom Lončarom i Marijanom Rističevićem, jer su nas provocirali, išli direktno na nas i želeli sukob. Ja se naravno sutra odazivam na poziv Tužilaštva, ne pozivam se na poslanički imunitet, veoma mi je važno da Tužilaštvo počne da radi svoj posao, da dokažem da tu nije bilo nasilničkog ponašanja. Tužilaštvo u ovom trenutku goni četiri člana Dveri, a ne goni nikoga za Krušik, Jovanjicu, Staniku Gligorijević... Ne bežim od odgovornosti, ali ne vidim u verbalnom deliktu nešto što je nasilničko ponašanje", rekao je.

Dodao je da će sutra videti šta mu se stavlja na teret.

"Nikakvog fizičkog nasilja nije bilo. Pokazaćemo snimak gde se vidi da je jedan pripadnik obezbeđenja pocepao sako Marijana Rističevića, u dobroj nameri, da ga provedu kroz masu okupljenih, jer je on želeo namerno da prođe kroz masu", kaže on, dodajući da mu je važno da se zna da Dveri nisu slične "niti radikalskoj, niti naprednjačkoj metodologiji bavljenja politikom".  

Pročitajte OVDE    ko to demantuje Vučića i u čemu.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA