Najnovije

Reciprocitet mržnje: Vlast u Podgorici se plaši da se turisti iz Srbije ne priključe litijama

Kada je Crna Gora postala prva fri destinacija i izborila se sa virusom korona, što je mora se priznati veliki uspjeh, odlučila je da otvori granice prema svim državama okruženja, osim sa Srbijom. Tu se još jednom potvrdila u praksi činjenica da kod vlasti u Crnoj Gori i onih koji je podržavaju postoji velika srbomržnja. Naravno, ovo ni malo ne čudi, ali čudi način na koji Srbija reaguje prema tome.

Crna Gora (Foto: Pixabay)

Piše: Velimir Eraković

Kao i Crna Gora i Srbija je trebalo da zatvori granice i tako pokaže reciprocitet prema onima koji je mrze. Zašto bi Srbija bila Meka i Medina Crnogorcima,a Crna Gora za Srbe zabranjena destinacija.

Možda se vlast u Podgorici plaši da se turisti iz Srbije ne priključe litijama, koje se moraju nastaviti kad tad. Ne može do vijeka biti na snazi zabrana javnog okupljanja, pogotovo što je Crna Gora jasno rekla da korone više nema. Možda se plaše da neko od turista ne dođe spreman za napad na režim, za ko zna kakve nebuloze i smicalice koje vladajuća klika izmišlja.

Sve su to samo izgovori, bez utemeljena i izmišljotine na najnižem nivou. Po cijenu da izgubi veliki profit od turista iz Srbije pobijedila je i prevagnula mržnja. Srbija nije uradila istu stvar i pokazala je još jednom da je širom otvorena za Crnogorce. Kako ko to tumači pokazaće vrijeme pred nama.

Jedino što je izvjesno je da mržnja prema Srbima raste iz dana u dan, vjerovatno da bi na popisu broj Srba bio što manji i da bi se postepeno mijenjao identitet. Da bi se sa slovenskog prešlo na taj evroatlaski ,gdje bi Srbi izgubili sve.

Naum Crnogorskih vlasti je opasan i teško ga je spriječiti, ali se mora neprestano boriti protiv toga. Srbi u Crnoj Gori moraju izdržati sve udare da bi opstali kao narod. Uz pomoć ostalih Srba iz okruženja i matice Srbije.

Crnogorskim nacionalistima ostaje mržnja kao reciprocitet bratski pružene ruke od strane Srba i Srbije, pa možda iako zaslijepljeni jednom progledaju i shvate da prave grešku sa nesagledivim posledicama. Grešku koja razdvaja dva bratska naroda i stvara jaz, koji ako se još bude produbljivao, niko neće moći da zatvori.

Ko tvrdi da simboli odaju Vučića da pripada satanističkog kultu, pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA