Najnovije

NAORUŽANJE PROTIV SRBA: Pogledajte šta su Amerikanci isporučili vojsci BiH!

Oružžanim snagama Bosne i Hercegovine su u kasarni Rajlovac uručena 24 višenamenska vozila "hamvi", kao donacija vlade SAD.

Bosna i Hercegovina sve bliža NATO paktu (Foto: nato.int)

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš zahvalila je na donaciji ističući da donirana vozila predstavljaju platformu za nadogradnju sredstava zaštite snaga, operacija izviđanja i taktično-ofanzivne operacije, javila je Fena.
"Ova vozila će u značajnoj meri unaprediti sposobnost Oružanih snaga BiH - rekla je Pendeš i dodala da će BiH biti još spremnija za doprinos izvršenju konkretnih zadataka i celokupne misije OSBiH. 
Kazala je da će ova donacija pružiti i više mogućnosti u projektima regionalne saradnje i naposletku učvrstiti poziciju BiH kao odgovornog partnera u operacijma podrške miru. 
Američka ambasadorka u BiH Morin Kormak izjavila je da donirana vozila neće uvesti BiH u NATO preko noći niti će sprečiti da se u budućnosti dešavaju prirodne nesreće, ali održavaju posvećenost njene zemlje Bosni i Hercegovini na putu evroatlantskih integracija. 
Naglasila je da će ta vozila osigurati da, u slučaju prirodnih nesreća, Oružane snage BiH imaju kapacitet za još bržu i efikasniju reakciju nego u prošlosti. 
Vrednost donacije je oko 3,5 miliona dolara. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA