Najnovije

NEVEROVATAN OBRT NA SUĐENJU ŠARIĆA: Izvozali sudstvo i sada sledi smena tužioca za organizovani kriminal!

Današnje suđenje Darku Šariću i drugima zbog sumnje da su oprali oko 22 miliona evra kokainskog novca odloženo je jer su Darko Šarić i dvojica advokata okrivljenih tražili izuzeće zamenika tužioca i tužioca za organizovani kriminal.

Darko Šarić (Foto: Jutjub)

Zakazano suđenje u postupku protiv okrivljenog Darka Šarića i dr „Šarić-pranje novca“ pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu za dan 29. maj 2020. godine u 09.30 časova, sudnica broj 1, odloženo je iz razloga što su na početku glavnog pretresa branilac okrivljenog Jestrović Nebojše, Milosavljević Predraga, Stanojković Bojana, Aguš Erndiča, Bogdanović Gorana, Marka Dabovića i Bobana Stojiljkovića, advokat Dejan Lazarević, branilac okrivljenog Bobana Stojiljkovića i Marka Dabovića, advokat Marko Kljajević i okrivljeni Darko Šarić istakli zahtev za izuzeće zamenika tužioca za organizovani kriminal i tužioca za organizovani kriminal o kojem bi trebalo da odluči Republički javni tužilac, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Kako se navodi, sledeći glavni preters zakazan je za 03.jun, 04.jun, 05. jun 2020.godine u 09.30 časova i 08. jun 2020.godine u 14.30 časova, u sudnici broj 1 Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Podsećanja radi, glavni pretres zakazan za 27. januar 2020. godine odložen je usled nedolaska branioca po službenoj dužnosti okrivljenog Darka Šarića, advokata Olivera Dojčinovića koji je podneskom obavestio sud da iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da pristupi na pretres, iako je za navedeni datum bilo zakazano iznošenje završnih reči, navodi se u saopštenju suda.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, predsednik veća je sledeće pretrese u ovom predmetu zakazao za 18, 19, 20. i 21. februar 2020.godine, koji su odloženi usled nedolaska branilaca okrivljenih, a zbog zakazane javne sednice pred Apelacionim sudom u Beogradu u postupku po žalbi u predmetu Šarićevoj grupi za šverc kokaina, dok je pretres zakazan za 23. mart 2020. godine odložen zbog proglašenog vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije usled pandemije izazvane virusom Korona te nemogućnosti pristupa sudu svih učesnika u postupku.

Nakon navedenog sledeći glavni pretres bio je zakazan za 25.maj 2020.godine koji je odložen usled izostanka pojedinih branilaca i optuženih, koji su bili uredno obavešteni, navodi se saopštenju.

Negirali pranje novca

Kako je ranije bilo reči, pored Šarića, za pranje para u Srbiji, ubacivanjem "prljavog novca" u legalne tokove, optuženo je još 16 osoba. Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali "oprali" oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Novac je, između ostalog, ulagan i u novosadski "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice, "Palić" iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru. Optuženi se, međutim, brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali i da je reč o legalno zarađenom novcu.

Kako je Kristijanu Goluboviću žena žestoko zapretila pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA