Najnovije

"GOREO" ŠTUTGART: Protesti u Nemačkoj protiv mera ograničenja! (VIDEO)

Nekoliko protesta održano je u subotu u Nemačkoj protiv mera ograničenja koje su uvele vlasti u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa. Najveći protest je održan u Štutgartu gde se, prema proceni organizatora, okupilo oko 5.000 građana.

Protesti u Štutgartu (Foto: Jutjub)

Organizator skupa, IT preduzetnik Mikael Balveg, rekao je da su građani došli na protest kako bi se suprotstavili ograničavanju osnovnih građanskih prava poput prava na proteste i slobodu veroispovesti.

Prema navodima policije, protesti su prošli mirno uz pridržavanje pravila o održavanju razmaka.

Protest koji je organizovalo udruženje “Querdenker” (u prevodu onaj koji razmišlja drugačije) grad Štutgard je prvobitno zabranio, ali je zabranu po hitnom postupku ukinuo Ustavni sud.

Balveg svoj pokret opisuje kao “nestranački”, dok kritičari primećuju da na protestima protiv vladinih mera sve veću ulogu igraju radikalno desni aktivisti i pobornici teorija zavera.

U Berlinu se u centru grada, slično kao i proteklih vikenda, okupilo nekoliko stotina ljudi, mada su bila dozvoljena samo dva okupljanja s po 20 učesnika. Jedan od protesta u Berlinu je pod sloganom “Dosta diskriminacije ljudi-guštera” organizirala stranka “Bergpartei”.

Pročitajte OVDE    čiju su se smrt spremali da proglase doktori.

Izvor: Hina

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA