Najnovije

Građani zaustavili Vučićeve bakljade!

Posle tri dana paljenja baklji po krovovima zgrada širom Srbije, Vučićev režim je zbog reakcije građana morao da se povuče. Iako je lupanje u šerpe sve jače i jače, Vučić je morao da odustane od odgovora koji je smislio. Puštanje uvredljivog skandiranja preko razglasa bilo je praćeno paljenjem baklji, ali niko od građana, čak ni glasači SNS-a, ovoj besprizornoj akciji se nisu priključili. Zato je vlast odustala od paljenja baklji i nastavlja samo sa emitovanjem skandiranja.

SNS bakljada (Foto: Jutjub)

Kako direktno.rs saznaje, cela akcijaje isplanirana je u samom vrhu vlasti i shodno tome njome je rukovodio brat predsednika države, član glavnog odbora SNS-a Andrej Vučić. Za sprovođenje su bili zaduženi predsednici SNS odbora, a samo izvođenje je bilo prepušteno huliganima, pripadnicima raznih navijačkih grupa.

Na slikama koje su se pojavile po internetu vidi se jedna grupa navijača Partizana, takozvani "Antiromi", u trenucima kada su se spremali za akciju i preuzimali baklje.

Osim ove grupe bile su uključene i još neke čiji su pripadnici za ovu večernju aktivnost dobijali po 100 evra. To je duplo više od onoga što su ti isti huligani dobili za okupljanje ispred RTS-a kada je opozcija želela da blokira dolazak Aleksandra Vučića na jedno od mnogobrojnih gostovanja na Bujoševićevom servisu javne sramote.

Planeri ove akcije, o kojoj su izvestili svi svetski mediji, očekivali su da na ovaj način podignu moral svojih birača koju su se povukli pred bukom koja svako veče u 20.05 trese Srbiju. I pored velikog angažovanja lokalnih partijskih čelnika, uključivanja Radio "Pinka" u celu akciju, reakcija simpatizera SNS-a je izostala. U isto vreme reakcija stanara u zgradama sa kojih je organizovana ova suluda zakonom zabranjena pirotehnička aktivnost su i te kako odreagovali.

Shvatajući da je cela akcija doživela potpuni fijasko, Vučićev režim se povukao i odustao od nastavka akcije koja je samo u Beogradu bila planirana na čak 75 lokacija.

I pored velikog broja snimaka i očevidaca, MUP Srbije nije reagovao i nijedan od huligana nije priveden. Ni zbog kršenja policijskog časa ni zbog paljenja baklji, iako je to, kako je u tvitu napisao bivši poverenik za informacije od javnog znaćaja Rodoljub Šabić, jasno kršenje zakona.

Huliganima i njihovim organizatorima očigledno neće faliti dlaka sa glave, ali zato, kako pišu Vučićevi tabloidi, svim učesnicima mirnog protesta ispred Skupštine Srbije preti novčana kazna od 150.000 dinara. Pošto su opozicioni lideri i poslanici rekli da kaznu neće plaćati, moguće je da će Srbija uskoro postati zemlja u kojoj će cela opozicija završiti u zatvoru.

Živi bili pa videli.

Epidemija prolazi do kraja maja! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA