Najnovije

SASTAJU SE PREDSTAVNICI SVIH STRANAKA: Ovo će biti glavna tema razgovora!

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa predstavnicima političkih stranaka, a tema sastanka, kako se očekuje, biće pitanje nastavka izbornih radnji i održavanja izbora.

Aleksandar Vučić i Vlada Srbije (Foto: mod.gov.rs)

Prema informacijama Tanjuga, sastanak će biti održan posle podne, u 17 sati.

Predsednik je juče rekao da postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora, koji se moraju poštovati.

On je podsetio da su izbori bili planirani za kraj marta, i da su jednom već pomereni do kranjeg datuma koji ustav poznaje, te ukazao da bi sada dalje odlaganje značilo da se mandat skupštine produžava mimo Ustava i zakona, odnosno da se zemlja uvodi u diktaturu.

Pojedine stranke opozicije tražile su, podseća, odlaganje izbora još u decembru, januaru, kada su, kako navodi, kod njega tim povodom dolazili razni evropski posrednici, iako su izbori bili planirani za početak marta.

A, onda se dogodila epidemija kovida-19, kada su, kaže, govorili kako im sve odgovara, jer je narod nezadovoljan, u kućama sve vreme...

- To mogu da iskoriste i pobede bez problema. Šta da radimo, da čekamo dok ne budu mislili da sigurno mogu da pobede? To više nema nikakvog smisla - rekao je Vučić.

Prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, a tada su se saglasili da se izbori, rapisani 4. marta, prekidaju, da više ne teku nikakve izborne radnje i da više nema nikakvih izbornih blokova do daljeg.

Baklje i zapaljene krpe ubacivane u ulaze zgrada u Kotežu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA