Najnovije

OSMANLIJE SE ODLUČILE NA ODVAŽAN POTEZ: Turski dugodometni protivvazdušni sistem je raspoređen duž Sirije!

Turska vojska navodno je rasporedila svoj sistem dalekog dometa protivraketne odbrane u severozapadnom Idlibu, potvrdio je u nedelju proopozicioni Medijski centar Alepa.

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

Prema medijskom centru Alepa, turska vojska je svoj sistem protivvazdušne odbrane rasporedila u Talat Al-Nabi Aioub, što je najviša tačka u Idlibu.

Nisu objavljene fotografije koje bi potkrepile tvrdnju i nisu objavljene dodatne informacije o navodnom raspoređivanju ovog sistema protivvazdušne odbrane.

Turska vojska je jedan od svojih sistema protivvazdušne odbrane već rasporedila u Idlibu; međutim, ona je u blizini administrativnog kapitala i prvenstveno je sistema kratkog dometa.

Turska je više puta upozorila sirijsku vojsku o pokretanju bilo kakvih napada na severozapadu Sirije, a prisustvo ovih sistema protivvazdušne odbrane verovatno će odvratiti sve buduće udare na upravu.

Međutim, u isto vreme, ruske vazduhoplovne snage nedavno su pojačale svoje letove nad Idlibom i Alepom, pošto je izvešteno da su njihovi ratni avioni leteli i na maloj i srednjoj visini u blizini turske granice.

Ruske vazduhoplovne snage izveštavale su ove letove nakon što su nepoznati napadači napali turski vojni konvoj duž autoputa M-4 (autoput Alep-Latakija) u blizini grada Al-Gasanijeh.

Kao rezultat ovog napada jedan turski vojnik je ubijen, a drugi je lakše ranjen.

Erdogan želi da vlada Mediteranom! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA