Najnovije

SA OVIM NAORUŽANJEM ASADOVA VOJSKA ĆE MOĆI DA OBARA F-16 AVIONE: Opšte slavlje u Siriji! Došli su u posed neverovatne opreme!

Sirijska vojska sada je u stanju da obori neprijateljske lovce F-16 koji ulaze na njihovu teritoriju, javila je u nedelju ruska publikacija Avia.Pro.

F-16 (Foto: Pixabay)

„Međutim, stručnjaci obraćaju pažnju na činjenicu da naoružavanje sirijskih ratnih snaga može ukazivati na to da bi Sirija u bliskoj budućnosti mogla postati jedna od zemalja Bliskog istoka u kojoj su prisutni najmoderniji borci, od istih MiG-29, posebno njihove modernizovane verzije, značajno prevazilaze mogućnosti lovaca F-16, koji su glavne borbene letelice u velikom broju zemalja “, objavljeno je u publikaciji.

Prema analitičaru Avia.Pro-a, iako se Sirija možda neće moći suprotstaviti svemu u arsenalu izraelske vojske, imaće snažne vazduhoplove koji bi mogli naterati neprijateljske snage da dva puta razmisle o napadu na Arapsku Republiku.

"Sirija, naravno, neće moći nikako da se suprotstavi Izraelu, ali očigledno je da je za brojne druge zemlje ovo je najbolje upozorenje da se ne mešaju u unutrašnje stvari Sirije, pogotovo jer još uvek nije poznato koje rakete bi Rusija mogla prebaciti u sirijsko ratno vazduhoplovstvo zajedno s tim borbenim avionima “, napominje analitičar.

Sirija je prošle nedelje dobila novu seriju aviona MiG-29 nakon ceremonije koja je održana u primarnoj bazi ruske vojske u Siriji.

Smatra se da je prebacivanje ovih aviona MiG-29 potencijalni transfer iz Ruske Federacije u Libijsku nacionalnu armiju (LNA) u Bengaziju; Međutim, kasnije je otkriveno da je reč o isporuci Sirijskoj republici.

Zbog čega je Ukrajina u rasulu, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA