Najnovije

NARODNI POSLANIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Nismo maloumni! Nema potrebe da nam se Vučić svaki dan obraća iz televizora, iako znamo da voli!

Poslanik grupe Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Vladimir Đurić izjavio je da nema potrebe da građanima Srbije predsednik Aleksandar Vučić obraća svakog dana.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Đurić, koji je član Stranke moderne Srbije, objavio je na društvenim mrežama, da će vanredno stanje u našoj zemlji najverovatnije biti ukinuto u sredu.

“Poslanici Ujedinjene demokratske Srbije će u Skupštini tražiti jasan termin plan po fazama, sa preciznim informacijama koje će mere i u kom obliku biti na snazi u pojedinoj fazi, a pogotovo kada je reč o merama koje će građani pojedinačno primenjivati (porodična i druga društvena okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, društveni život), funkcionisanju privrede i preduzeća, obrazovnog sistema i naravno domaćeg i međunarodnog saobraćaja i putovanja. Neke evropske vlade već imaju takve planove do septembra”, napisao je Đurić i nastavio:

“Sa druge strane, naša vlast, a pre svega ministar inostranih poslova, umeju samo da izjave kako će mogućnost putovanja zavisiti od drugih, a da ne kažu ništa u pogledu plana za otvaranje aerodroma "Nikola Tesla", prećutkujući da mnogi evropski aerodromi rade. Izjavama o zatvorenim granicama istovremeno zbunjuje studente iz npr. R. Srpske kojima ministar prosvete najavljuje ispitne rokove.

Trenutak je i da se analizira kako je komunicirano sa građanima u vreme krize i kakve su im poruke slate. Znamo i kako je sa svojim građanima komunicirala na primer nemačka kancelarka Angela Merkel”.

On je podsetio na sada već čuvenu prvu konferenciju za novinare na kojoj je bilo reči o virusu korona.

“Prošle nedelje u Skupštini saznali smo da je bila kruna prvog sastanka kriznog štaba. Sastanak je očigledno bio sjajan, kada je tako krunisan.

Tada smo čuli hitove kao što su da je virus najsmešniji na svetu i da postoji samo na Fejsbuku, da žene idu slobodno u šoping u Milano, jer su cene tamo popadale i da sve rešava tradicionalna srpska terapija rakijicom. Čuli smo i da će naši stručnjaci brzo napraviti vakcinu, valjda kao da je to jednostavno kao ispeći tu rakijicu.

Struci, koja je nemo posmatrala sve to, već tada je bačen klip u točkove i otežano objašnjavanje neophodnosti preduzetih mera građanima, podriven joj je kredibilitet i dovedeno u pitanje podleganje političkom uticaju”, napisao je Đurić i nastavio:

“Potom su usledili propagandno naslađivanje merama, raspirivanje straha nedovoljnim grobljima i apokaliptičnim sms porukama i nelogično optuživanje disciplinovanih građana za epidemiološku situaciju.

Stvorio se utisak da zapravo ne živimo borbu protiv epidemije pod rukovodstvom struke, već propagandni šou sa poltičkim motivima, koji je nemački Špigl nazvao predsedničkim horor šouom u korona diktaturi”.

(Vladimir Đurić, Foto: Jutjub)

On je istakao da među građanima Srbije vlada opšta konfuzija.

“Posledica ove konfuzije je da danas mnogo građana misli da su mere oštrije nego što epidemiološka situacija nalaže, a istovremeno i da je ona gora nego što je vlast u javnosti predstavlja.

U Srbiji ne žive maloumni i nerazumni ljudi. Ako se ljudima razumno objasni situacija, onako kako je to u dva tri navrata uradila Angela Merkel, razumeće. Nema potrebe da im se predsednik svaki dan obraća iz televizora, iako znamo da voli”, zaključio je Đurić.

Pročitajte OVDE šta je Ivica Dačić najavio povodom predstojećih izbora.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA