Najnovije

GENERAL ŠOJGU UPUTIO SRBIMA MOĆNU PORUKU: Platili smo veliku cenu, nemamo pravo da zaboravimo!

Ja sam uveren da će vojna saradnja naših država ojačati borbeni duh pripadnika naših oružanih snaga - napisao je ministar odbrane Ruske Federacije general Sergej Šojgu.

Ministar odbrane Ruske Federacije general Sergej Šojgu (Foto: mil.ru)

Naši narodi su platili milionima života svojih kćeri i sinova i zato mi nemamo pravo da zaboravimo predanje istorije koju neki pokušavaju da prekroje - naglašava ministar odbrane Ruske Federacije general Sergej Šojgu u čestitki za Dan pobede ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

Dan Velike Pobede Šojgu čestita i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Srbije i veteranima Drugog svetskog rata.

- Pre 75 godina utihnuo je Drugi svetski rat, rat koji je za ceo svet postao simbol herojstva sovjetskog naroda, njegove nepokolebljivosti i snage duha - ističe na početku čestitke ministar Šojgu.

Naglašava da su naši narodi, da bi se izbavili od te kuge dvadesetog veka, platili milionima života svojih kćeri i sinova.

- Među onima koji su se borili, koji su izdržali u tom strašnom ratu, među onima koji nisu doživeli svetli Dan Pobede, bili su naši roditelji, dedovi i najbliži - kaže ruski ministar.

Navodi, da mi, zato nemamo pravo da zaboravimo predanje istorije, koju neki pokušavaju da prekroje radi svojih političkih ciljeva, lansirajući otvorene laži i spekulacije.

Mi ćemo 9. maja prikloniti glave pred veteranima - herojima pobednicima, za njihove ratne podvige, za spašeni svet, za njihovu veru u budućnost - poručuje general Šojgu.

Ističe da će  uspomena na milione palih i osakaćenih u tom ratu, oteranih u fašističko ropstvo, izmučenih u koncentracionim logorima i getoima i živih spaljenih u selima, zauvek ostati u našim srcima.

- Ja sam uveren da će vojna saradnja naših država ojačati borbeni duh pripadnika naših oružanih snaga, našu odlučnost da se zajedno suprotstavljamo globalnim pretnjama i izazovima XXI veka - naglašava ministar odbrane Ruske Federacije general Sergej Šojgu u čestitki koju je uputio ministru odbrane Aleksandru Vulinu povodom Dana pobede - 9. maja.

Odakle se povlači vojska Srbije, saznajte OVDE.

Izvor: RTS

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA