Najnovije

PUTIN DRŽI KLJUČ U SVOJIM RUKAMA: Bez Rusije nema rešenja za kosovski problem (VIDEO)

Politički analitičar Fisnik Haljimi istakao je da će se u dijalogu između Beograda i Prištine svakako razgovarati o korekciji granica, napominjući da je tu ideju pre visokog predstavnika EU Žosepa Borela podržala i Federika Mogerini, kao i SAD.

Vladimir Putin (Foto: Jutjub)

Prema njegovoj oceni, promena ili razmena granica je jedino realno rešenje za konačni sporazum u okviru kog bi se rešili vekovni sukobi i postigla normalizacija odnosa između Prištine i Beograda.

Haljimi napominje da postoje velike podele unutar Evropske unije, a oštro protivljenje Nemačke kada je u pitanju ideja o korekciji granica vidi kao cinizam jer ona nikada nije ponudila konkretno rešenje.

“Nemačka ne nudi nikakvo rešenje samo kaže da se to njima ne sviđa, a to šta se njima sviđa niko ne zna i to nije realno. Tzv. Kosovo je izgubilo šansu da se izgradi kao multietničko društvo, svet se promenio, ide se prema nacionalnim granicama i to će tako da bude”, smatra Haljimi.

Po njegovim rečima, nastavak dijaloga Beograda i Prištine će formalno biti pod pokroviteljstvom Evropske unije, ali glavnu ulogu će zapravo imati SAD i Rusija.

“U principu to će biti Amerika i Rusija jer je kosovski problem svetski problem. Bez Rusije ovo rešenje ne može da se postigne jer rešenje koje ne osigurava tzv. Kosovu stolicu u UN nije prohvatljivo ni za tzv. Kosovo ni za Amerikance, ni za Evropljane”, zaključuje Haljimi.

Pročitajte OVDE kakav je skandal napravio Viktor Orban. Želi Vojvodinu u sastavu tzv. “velike Mađarske”.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA