Najnovije

SINIŠA KOVAČEVIĆ OSUO PALJBU PO BORISU TADIĆU: "Zblanut sam predlogom gospodina! Bukvalno zblanut!"

Dramaturg Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke i jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića, reagovao je večeras na predlog bivšeg predsednika Srbije i lidera SDS Borisa Tadića da bi opozicija trebalo da se udruži i izađe na izbore na listi koja bi se zvala "Lista za bojkot".

Siniša Kovačević (Foto: Jutjub)

"Zblanut sam predlogom gospodina Tadića. Bukvalno zblanut. NJegovom nepromisljenošću, kontradiktornošću, neprepoznavanjem političkog trenutka, odsustvom anticipacije. Čime jemči da niko posle izbora neće u parlament. Bojkotovaćemo kupleraje tako što ćemo se sa ku*vama vući po vrbacima", napisao je Kovačević na svom Tviter nalogu.

Na to se nadovezao i reditelj Srđan Dragojević.

"Tadićeva ideja funkcioniše ako na toj listi postoje isključivo ljudi koji nikako ni u kom slučaju neće ući u parlament. Ostvareni ljudi, naučnici, stvaraoci. Nijedan jedini političar, koji bi mogao da se predomisli iz bilo kog razloga", napisao je Dragojević.

Podsetimo, Tadić je juče tokom gostovanja na televiziji N1 izneo detalje sastanka sa ostalim liderima opozicije.

- Ja sam predložio kompromisno rešenje - da opozicija ujedinjena izađe na izbore na listi koja bi se zvala "Lista za bojkot". Stranke bi jasno stavile do znanja da neće učestvovati u radu parlamenta, ali i da su protiv Vučićeve vlasti - rekao je, između ostalog, Tadić i dodao da to bilo produžetak bojkota.

Uslovi za političku borbu su, dodao je Boris Tadić, lošiji.

- Mi smo imali pandemijski proces. Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i ostali su to iskoristili za brutalnu političku kampanju. Slično je bilo samo u Poljskoj. Nema uslova za masovno okupljanje, a politička kampanja podrazumeva rukovanje, razmenu mišljenja, okupljanje ljudi. Vučić nije iskoristio priliku da se ponaša na normalan način, ali to je u skladu sa njegovom političkom doslednošću. Zato je moj predlog bio srednje rešenje, pokušavajući da ujedinimo opoziciju. Ako Vučić ostane, biće to vladarstvo sa pokornošću građana. Mnogo je lošije rešenje da se opozicija podeli u ovoj stvari. Najlošija odluka je nejedinstvo opozicije. Ne kažem da ćemo nastupati na izborima, da ćemo bojkotovati izbore, ali ćemo biti onoj političkoj opciji koja će da očuva jedinstvo - istakao je Tadić.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori između kraja jula i početka septembra! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA