Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) RUSI SPREMAJU OSVETU, UKRAJINCI U JEDNOM DANU PREKRŠILI PRIMIRJE ČAK 14 PUTA: Protivtenkovskim granatama na civile

7. maja, ukrajinske oružane snage granatirale su selo Sakhanka u Narodnoj republici Donjeck.

Ukrajinska vojska (Foto: mil.gov.ua)

U napadu je ranjeno pet civila, među kojima dvoje dece, rekao je novinarima predstavnik DPR-a u Zajedničkom centru za praćenje i koordinaciju prekida vatre.

„Danas, u 11:30 (po moskovskom vremenu), oružane snage Ukrajine otvorile su vatru na selo Sahanka. Pet ljudi, uključujući dvoje tinejdžera, povređeno je usled granatiranja,” rekao je predstavnik agencije. Prema njegovim rečima, žrtve su odvedene u novoazovsku centralnu okružnu bolnicu, gde im je pružena  pomoć, nakon čega je nekoliko ranjenih prevezeno u republičku traumatičnu bolnicu u Donjecku.

Sve u svemu, ukrajinske oružane snage prekršile su primirje 14 puta samo tokom tog dana. Povređeni u Sahanki bili su angažovani na restauraciji spomenika herojima Drugog svetskog rata kada su oni zapucali. Projektil je pao otprilike 30 metara od njih.

Još tri civila ranjena su u blizini sela Golubovskoje u Narodnoj republici Lugansk, dok su u selo donosili ugalj. Na njih su pucale ukrajinske oružane snage protivtenkovskim raketama. Svi su hospitalizovani.

Samo tri dana ranije, 4. maja, ukrajinske oružane snage granatirale su selo Aleksandrovka. Troje dece je povređeno.

„Danas u 17:35, UAF je otvorio vatru na Aleksandrovku. U roku od 15 minuta, 30 metaka iz oklopnih vozila ispaljeno je na civile. Kao rezultat toga, troje dece, sedmogodišnje i desetogodišnje devojčice koje su bile u vreme granatiranja kod kuće, povređene su na adresi ul. Gorkog, 368a,“ izjavljeno je.

U vreme Kovid-19 i usred glasnih poziva na mir, čak i sa strane ukrajinske vlade, akcije poput ovih se nastavljaju, a civile su vrlo jasno i otvoreno ciljali „patriotske“ ukrajinske oružane snage.

Na šta je izraelski obaveštajac upozorio NATO, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA