Najnovije

Nigde bez telohranitelja: Vučić i Nikolić sa čuvarima i na plaži

Uredba Vlade Srbije propisuje da najviše državne funkcionere obezbeđenje mora pratiti i na godišnjem odmoru, kao i na svakom privatnom putovanju u zemlji i u svetu.
Vučić i Nikolić, foto: Skrinšot

Vučić i Nikolić, foto: Skrinšot

Najviši državni funkcioneri ni na plažu ne mogu bez telohranitelja. Uredba Vlade propisuje da predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, predsednicu Skupštine Maju Gojković, ministre Nebojšu Stefanovića i Bratislava Gašića obezbeđenje mora da prati i na godišnjem odmoru, kao i na svakom privatnom putovanju u zemlji i u inostranstvu. To se odnosi i na najviše vojne i policijske funkcionere - načelnika Generalštaba LJubišu Dikovića, direktora BIA Aleksandra Đorđevića, direktora policije Milorada Veljovića kao i na direktore Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije. – Ostali ministri i funkcioneri ne dobijaju obezbeđenje osim ako se ne proceni da im je bezbednost posebno ugrožena – objašnjavaju u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Telohranitelji i vozači, prema pravilniku, od funkcionera i njihovih porodica se ne odvajaju 24 sata - prate ih u hotelu, restoranu, na plaži.
Vesti iz rubrike:Pajtić: Da odem sa mesta premijera? To se neće desitiVuk Jeremić se kandidovao za generalnog sekretara UN?!Ivanović: Svi znaju da sam nevin, ovo rade da stvore balans zbog trgovine organima
Iako su na moru, po pravilima službe, bezbednjaci ne smeju da plivaju, već moraju da sede na plaži, pišu Novosti. Odlazak na letovanje u inostranstvo uvek se najavljuje zemlji u koju funkcioner putuje. Šalju se informacije o telohraniteljima i oružju koje nose. Obavezno se proverava ko je još odseo u hotelu, na istom spratu i u susednim sobama. Obezbeđenje najčešće spava u istom hotelu, osim ako nije previše skup, a proceni se da je bezbedno da bude smešteno na drugom mestu, pišu Novosti. Tokom boravka na „letovanju" bezbednjaci, kao i na bilo kom drugom službenom putovanju, imaju plaćen boravak i dnevnice.
I bivši funkcioneri još uvek na spisku Na spisku političara koji trenutno imaju državno obezbeđenje nalazi se 47 imena. Pored aktuelnih, pravo na telohranitelja imaju i neki bivši funkcioneri. Trošak države za jednog člana obezbeđenja tokom letovanja obično iznosi između 2.000 i 3.000 evra.
Izvor: Dnevno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA