Najnovije

GLOBAL TIMES: Kina mora da utrostruči nuklearno naoružanje, da bi uspela da primiri ratnohuškačku Ameriku!

Kina bi trebala drastično da poveća količinu svojih nuklearnih bojnih glava, kako bi smirila SAD i sprečila ih u njihovim planovima koji se odnose na Daleki Istok, stoji u izveštaju urednika Global Tajmsa.

Nuklearna bomba (Foto: Jutjub)

U delu koji je sam objavio, Hu Xjin piše kako je Kina država koja voli mir i koja je obećala kako nikada neće prva koristiti nuklearno oružje. On dalje tvrdi kako Peking treba težiti povećanju broja svojih nuklearnih glava na 1.000, kako bi stvorio moćnu silu koja će se moći odupreti namerama i planovima koje SAD imaju prema Kini. Kina trenutno ima oko 300 nuklearnih glava.

On je dalje rekao kako bi povećavanje broja nuklearnih bojevih glava držalo ”požude SAD” na pristojnoj udaljenosti od Kine.

„Neki ljudi me mogu nazvati huškačem na rat jer želim da moja zemlja ima više nuklearnih glava. No tako bi se trebalo zvati SAD i njihovim političarima, koji su otvoreno neprijateljski nastrojeni prema Kini“.

Urednik Global Tajmsa naglasio je kako bi radije želeo mirnu koegzistenciju između SAD-a i Kine, no kako je uvidio da Vašington samo veruje u ”snagu i silu”. Nastavio je i rekao kako si Kina ne sme dopustiti da bude u poziciji da moli za to da je se uvaži na svetskom planu.

Xjinov komentar stigao je samo jedan dan nakon što je američki predsednik Tramp, nakon razgovora sa ruskim vođom Vladimirom Putinom, proglasio delotvorniju kontrolu naoružanja i njihovu raspodelu između Vašingtona, Pekinga i Moskve. Tramp je neprestano pozivao Kinu da se pridruži pregovorima za obnovu novog START ugovora, pakta o nuklearnom naoružanju između SAD-a i Rusije, koji ističe u februaru 2021. Zasad, Peking nije baš pokazao zanimanje za učestvovanje u tom paktu.

Tenzije između Kine i SAD-a sve su veće, a ponajviše su se rasplamsale zbog toga što je Kina navodno odbila dati podatke u vezi širenja koronavirusa, koji se proširio celim svetom. Kina je takve optužbe odbila kao neutemeljene, nakon čega je optužila Belu kuću za kreiranje lažnih dokaza, ne bi li tako SAD prikrile svoju uključenost u novu zdravstvenu krizu.

Pročitajte OVDE   kome je to vojna parada važnija od pandemije.

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA