Najnovije

BILJANA REĐA SKANDAL ZA SKANDALOM: 10 razloga zašto državna sekretarka MUP mora da napusti funkciju

Biti državni sekretar u MUP-u je visoka i odgovorna funkcija. Funkcija sa koje morate da vodite računa šta govorite, kako se ponašate, kome se (i kako) obraćate... A sve suprotno tome je Biljana Ivković Popović, državna sekretarka MUP-a.

Biljana Popović Ivković (Foto: Jutjub)

Posle najnovijeg skandala koji je priredila u TV duelu sa Igorom Jurićem, država mora hitno da reaguje (a još nije) i smeni gospođu sa ove odgovorne pozicije.

Zapravo, problem je što se ova neodgovorna gospođa nalazi u samom vrhu jedne od najvažnijih institucija u zemlji. I postoje realno razlozi zašto ona ovu funkciju ne sme da obavlja, ukoliko će se MUP smatrati ozbiljnom institucijom.



1. Da se krene od poslednjeg skandala u TV gostovanju čiji je učesnik bio i otac tragično preminule devojčice Tijane, Igor Jurić. Čoveku koji je izgubio ćerku na monstruozan način obratiti se rečima: "Gde ste Vi bili kada vam je ćerka ubijena", jeste više nego dovoljan razlog da sekretarka MUP-a podnese ostavku. Dobrovoljno ili prinudno. MUP je, ipak, služba koja se između ostalog bavi i zaštitom naše dece.

I to kaže gospođa, član predsedništva stranke čiji je izborni slogan "Za našu decu".

2. Javnost nikada nije dobila odgovor odakle pomenutoj gospođi sredstva za kupovinu stana od 211 kvadrata na opštini Savski venac sa platom od 186.212 dinara, u kojoj kvadrat stana teško može da se kupi ispod 2.000 evra.

3. Predstavnici Sindikata policije još od 2017. godine zahtevaju odgovore na sumnjivu vezu između Ljubiše Buhe Čumeta, Baneta Ivkovića, nekadašnje perjanice SPS, i Biljane Ivković Popović. Po navodima Sindikata, učinjena dela su odavanje poverljivih informacija. Buha je preko svojih firmi u zemlji i inostranstvu pokušavao da se uključi u izgradnju Koridora 10. 

- Oni su bili na svadbi kao Čumetovi gosti, to su njegovi prijatelji. Nisam se družila s njima, niti smo u kontaktu. Ne znam da li Ljubiša sada kontaktira s njima - govorila je Ivana Tulović, Buhina bivša žena.

4. Od 2016. godine Nezavisni policijski sindikat postavlja i sledeće zahteve:

- Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja o školskoj spremi, primanjima i uslovima koji su potrebni da ispunjava osoba za radno mesto na kojem je Biljana Popović Ivković.

5. MUP ne poseduje sertifikat o njenom znanju engleskog jezika koji je jedan od uslova za rad na njenom radnom mestu.

6. MUP ne poseduje dokumentaciju u vezi sprovedenog postupka (konkursa) prilikom njenog prijema u radni odnos, te Biljana Popović Ivković ima otvorene mesečne naloge za vožnju za vozilo VW Golf 6, 1,6 TDI - rekao je 11. oktobra 2017. tada predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Momčilo Vidojević.

7. U otvorenom pismu ministru Nebojši Stefanoviću, koji je preneo Direktno.rs, 15 oficira policije su, između ostalog, pitali i o sumnjivom stečenom obrazovanju državne sekretarke. U pismu se navodi je da Ivković Popović ponavljala razred u Drugoj ekonomskoj školi i da je zavšila neadekvatan privatni fakultet, zamaskiran takozvanim master radom iz bezbednosti.

8. Način komunikacije sa neistomišljenicima i političkim protivnicima je krajnje degutantan, necivilizovan, nevaspitan, propagandan...

O Vuku Jeremiću:

- Kakvo licemerno i podmuklo saopštenje Vuka Jeremića! Perfidnost mu je svojstvena, o kukavičluku da i ne govorim. Jeremić je moralna nakaza koja se valja u katarskim parama i perfidno lobira za nezavisno Kosovo, a koristi se lažima i uvredama.

O Draganu Đilasu:

- Ja moram da vam kažem, Dragan Đilas… Ovako, ja sam neko ko misli da lepota dolazi iznutra, a taj čovek je zaista ružan i spolja i iznutra.

O Bošku Obradoviću:

- Odgovori ti nama na pitanje da li ti je kum Tocilo koji je uhapšen zbog 77 kilograma čistog heroina u Mladenovcu, kako se špekuliše u javnosti.

Obradović je sekretarku demantovao i podneo tužbu. 

Borko Stefanović prebijen je metalnom šipkom u Kruševcu, Foto: Mediacentar 
Borko Stefanović prebijen je metalnom šipkom u Kruševcu, Foto: Mediacentar
O Borku Stefanoviću:

- Borko Stefanović, pored Marinike Tepić, samo je još jedan običan lažov šetajućeg cirkusa Dragana Đilasa, čija je uloga isključivo i samo ta da se ne govori kako je Đilas dok je bio na najvišim državnim funkcijama u ovoj zemlji poslovao sa državnim preduzećima i preko svojih privatnih firmi ostvario promet od 619 miliona evra.

O Balši Božoviću:

- Balša Božović je ološ, predstavnik stranke koja je štitila Darka Šarića, trgovca narkoticima, glavni investitor u vreme DS, koji je ubio stotinu naše dece. Taj ološ od Balše Božovića traži da kršimo zakon.

9. Prvog dana 2020, samo nekoliko sati pošto su joj pripadnici MUP salutirali na aerodromu "Nikola Tesla", oko 12:50 časova, Biljana Ivković Popović je zajedno sa bivšim suprugom i detetom otputovala na šestodnevni turistički put u Dubai. Skromno, razume se, biznis klasom, u kojoj je karta 2.000 evra po osobi, što će reći da samo avio karte koštaju 6.000 evra. 

10. Plata državne sekretarke u MUP Biljane Ivković Popović je 186.212 dinara. Otkud onda novac za put u Dubai, za stan u centru grada od 211 kvadrata, za skupocene tašne, garderobu, automobile…

Dakle, ovo je to lice "pristojne" Srbije. Lice možda jeste lepo, ali ljudski, moralni i akademski kvaliteti defitivno vraćaju Biljanu da ponovi još neki razred. Da ponovi neke osnovne lekcije o poštenju, kulturi, časti i moralu.

U nekim normalnim zemljama ova državna sekretarka bi odavno podnela ostavku, a verovatno bi i za sud tu bilo posla.

Pročitajte OVDE šta je Siniša Kovačević poručio opoziciji.

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA