Najnovije

LICEMERSTVO SAMO PODIŽE KURTIJEVU POPULARNOST: Ovo njihovo pravilo važi samo za Srbiju, a Šiptari na to kliču!

Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević izjavila je da je glavno pitanje nakon što je vlada lažne države Aljbina Kurtija uvela nove mere reciprociteta u odnosima sa Srbijom, da li se ona odnosi samo na robu iz Srbije ili i na proizvode iz drugih zemalja na čijoj deklaraciji ne piše "Republika Kosovo".

Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević (Foto: Jutjub)

Ministarka ekonomije terorističke tvorevine Kosovo, Rozeta Hajdari, naložila je u nedelju uveče uklanjanje sa tržišta robe koja "nije u skladu sa (tzv.) Ustavom Kosova", nakon što je lažna vlada Aljbina Kurtija u subotu usvojila nove mere repciprociteta u odnosima sa Srbijom koje, između ostalog, predviđaju da na deklaracijama proizvoda iz Srbije piše "Republika Kosovo".

Lazarević je rekla da su novinarki KoSSeva obišli trgovine u Severnoj Mitrovici i utvrdili da na deklaracijama desetina proizvoda iz drugih zemalja, poput Nemačke, Slovenije, Crne Gore, Bugarske, Makedonije... stoji samo "Kosovo".

Stoga je glavno pitanje, na koje još nema odgovora, da li se mera Vlade Kosova odnosi samo na robu iz Srbije ili i na robu iz drugih zemalja, istakla je urednica KoSSeva.

Podsetila je i da je odluka doneta iznenada, u subotu uveče, i to od strane Vlade "koja broji svoje poslednje dane".

"Oni koji prate kosovsku političku scenu mogli su da pretpostave da će Aljbin Kurti podići lestvicu za one koji će naslediti ovu takozvanu vladu. Odluka je usmerena ka domaćoj sceni, lažni premijer Kurti beleži sve veću popularnost", kazala je Lazarević i podsetila da prema istraživanju javnog mnjenja u poslednjem izveštaju UNDP-a na okupiranoj srpskoj pokrajini, aktuelna vlada ima podršku stanovništva kao nijedna do sada.

Urednica KoSSeva ne isključuje mogućnost da Kurtijeva lažna vlada nastavi sa sličnim merama, npr. u vezi sa srpskim izborima koji bi trebalo da se održe 21. juna.

Rekla je i da su mere reciprociteta još sveže, tako da stanovništvo na severu više muče druga pitanja, poput otvaranja administrativnih prelaza.

Zbog čarki između dve nuklearne sile strahuje se da je na pomolu novi rat. Više o tome čitajte OVDE.

 

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA