Najnovije

MIHAJLOVIĆ: Brza pruga Beograd-Budimpešta najveći projekat u jugoistočnoj Evropi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i generalni direktor kineske kompanije „Čajna rejlvej internešenel kompani“ Hu Sjaojung razgovarali su danas o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Ministarka je tom prilikom istakla da je izgradnja ove pruge simbol prijateljstva i dobrih odnosa dve države i naših naroda.

„Reč je o projektu od izuzetnog značaja i za Srbiju i za NR Kinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dvojica predsednika, Aleksandar Vučić i Si Đinping. Odnosi između naše dve države su najbolji mogući ikada i takvi treba da ostanu, a brza pruga jedan je od naših najvažnijih zajedničkih projekata. Ne samo da je u pitanju najveći projekat u jugoistočnoj Evropi koji je i deo železničkog Koridora 10, već je i deo globalne inicijative „Pojas i put“, na šta smo posebno ponosni“, rekla je Mihajlović, a prenosi pres služba ministarstva.

Ona se zahvalila je i ambasadi NR Kine u Srbiji na podršci u realizaciji ovog projekta, a izvođaču radova poručila da očekuje da svi radovi budu izvedeni u ugovorenom roku, kvalitetu i utvrđenoj dinamici.

Mihajlović je podsetila i da Ministarstvo uspešno sprovodi sve infrastrukturne projekte, uključujući i one koje realizuje sa kineskim kompanijama.

Kako se dodaje u saopštenju, Hu Sjaojung je zahvalio potpredsednici Mihajlović i resornom ministarstvu na podršci i posvećenosti koju ulažu u realizaciju projekta, uveravajući prisutne da će učiniti sve da se radovi završe u skladu sa ugovorenim obavezama, kvalitetom i planovima.

Konzorcijum kineskih kompanija izvodi radove na deonici Beograd centar – Stara Pazova, u dužini od 34,5 kilometara, a vrednost radova je 350,1 milion dolara.

Pročitajte OVDE    zašto je Kon zabrinut i da li nam sledi novo vanredno stanje.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA