Najnovije

SRAMOTA U SRED SRBIJE! Huligani nacrtali komunistički simbol pored srpskih heroja (FOTO)

Prostorije Gradskog odbora Srpske Desnice u Pančevu, proteklu noć su opet bile izložene napadu vandala. Iako nadležni organi već rade na utvrđivanju identiteta osoba koje su pre dva dana slomile izlog prostorija na kojima su slike srpskih heroja, nažalost nastavljeno je sa pretnjama.

Zvezda grafit (Foto: Srpska Desnica)

Ovaj put su huligani oskrnavili vrata odbora šarajući kao preteću poruku simbol komunizma koji je danas zabranjen u Poljskoj, Ukrajini, Letoniji, Estoniji, Latviji, Moldaviji.

Podsećanja radi, pod ovim simbolom, diktator Pol Pot iz Kambodže, vođa Crvenih Kmera ubio je preko 3 miliona svojih sugrađana. Isti simbol je imao Staljin, pod čijom vlašću je 10 miliona Rusa umrlo od gladi.

(Foto: Srpska Desnica)

Procenjuje se da je komunistički režim u periodu 1944-1955 ubio oko 100.000 Srba, i 60.000 utamničio po zatvorima i logorima. Svi zločini su rađeni je rađeni u ime simbola koji je išaran na kancelariji Srpske Desnice u Pančevu.

Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice, u više navrata je isticao da u Srbiji nema prostora za podele i da smo kao narod imali dva antifašistička pokreta, i da Desnica želi pomirenje, ali smo dužni da istaknemo da danas, kada nam je potrebno nacionalno jedinstvo – da komunističke simbole doživljavamo kao jasnu provokaciju i pretnju, od strane onih koji ne prezaju od nasilja, koji na društvenim mrežama poručuju da se bliži vreme čistki kao što su pod tim simbolom u Srbiji već vršene.

Zato zahtevamo od državnih organa da krivce privedu poznaniju prava. Srpska Desnica nastavlja da širi ideju rodoljublja uprkos napadima i otvorenim pretnjama.

Pročitajte OVDE   koliko nas koštaju poslanici.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA