Najnovije

DARKO MLADIĆ O SUDBINI RATKA U HAGU: Moj otac se nikad ne bi ubio kao Praljak!

Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Ratka Mladića, kaže da njegov otac nikada ne bi digao ruku na sebe, bez obzira na ishod konačne presude, koju iz Haga najavljuju za prvu polovinu sledeće godine.

Darko Mladić (Foto: Jutjub)

Neadekvatno lečenje

Na pitanje kako vidi komentare na društvenim mrežama da bivši general VRS trebalo da postupi "herojski" poput bivšeg hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je pred ćitavim svetom ispio otrov na suđenju, Darko Mladić odgovara:

- General Mladić zbog sudbine svoje ćerke to nikada ne bi uradio, bez obzira na ishod presude. Oni koji misle na to i sugerišu, neka na svom primeru pokažu da su spremni i hrabri, pa onda da komentarišu druge - naveo je on.

Onima koji Ratku Mladiću žele najgore poručuje da su "trošili ogromne resusre i nemaju dokaze za to šta su ga optužili i da bi se fokusirao na to da nam general bude živ i zdrav i da se što pre vrati u Srbiju". Ističe da je njegov otac ozbiljno ugrožen i da, i pored toga što je ovlastio porodicu da ima uvid u medicinsku dokumentaciju u Hagu, od njih to uporno kriju:

-Što mu je lošije, to mi dobijamo manje dokumenata. naš tim je jednostavno zaključio da on ima unutrašnje krvarenje, koje traje već dugo, od operacije pre dva meseca. Na početku se oporavio, ali mu se stanje naglo pogoršavalo i on je bio sve gore. 

-Ne leče ga adekvatno, ne dobija medicinsku negu koja je potrebna, dpbija pogrešnu terapiju, po zaključcima naših stručnjaka, to je razlog zašto smo izuzetno zabrinuti - kaže Darko Mladić. 

Netransparentno

Dodaje da najviše informacija dobijaju od njega samog kad on usmeno pita lekare za pojedine parametre i da mu "nekad kažu, nekad ne". 

- Nije general jedini koji ima zdravstvene probleme tamo, mnogi su na čudan način završili život i nikad niko zbog toga nije odgovarao - naveo je Darko Mladić i dodao da je Hag netransparentam iako tvrde suprotno.

SNS prekršila zakon zbog spota u KBC Zvezdara. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA