Najnovije

IZRAELSKI OBAVEŠTAJNI EKSPERT UPOZORIO UKRAJINCE: Kijev nikada neće vratiti Donbas, čak ni uz pomoć SAD, razlog je vrlo jasan!

Izraelski politikolog Jakov Kedmi govorio je o građanskom ratu u Ukrajini, koji je izbio 2014. godine, a takođe je objasnio zašto Kijev, ni pod kakvim uslovima, ne treba da se nada povratku Donbasa.

Ukrajinska vojska (Foto: mil.gov.ua)

Kedmi je podsetio da Donjecka (DNR) i Luganska Narodna Republika (LNR) nisu podržale državni udar koji se dogodio u Kijevu i nisu prihvatile novu ideologiju Ukrajine, što je dovelo do izbijanja neprijateljstava u zemlji.

LNR i DNR, bez pomoći Rusije, odbranili su svoje pravo na nezavisnost od kijevskih vlasti. Kedmi je objasnio zašto Ukrajina neće vratiti Donbas, čak ni uz pomoć Sjedinjenih Država.

Luganska i Donjecka Narodna Republika pokazale su da su spremne da brane svoje pravo na samoopredeljenje i da se lokalno stanovništvo nikada neće pokoriti Kijevu.

Prema politikologu, upravo zbog toga Ukrajina neće moći da vrati ovu teritoriju. Čak ni potencijalna pomoć SAD-a neće promeniti situaciju.

Stanovništvo ovih republika ne želi da se podredi Ukrajini, ne želi da bude deo nje. Oni neće da se "pomire" sa ljudima koji su ih bombardovali šest godina. Kakav idiot treba da budete da biste pomislili da je tako nešto moguće? Ili u Kijevu, prema poljsko-ukrajinskoj tradiciji, misle da će Amerikanci pomoći, da će prisiliti Rusiju da im naredi da se vrate u nacističku Ukrajinu? To neće biti nikad - objasnio je Kedmi.

Pogledajte OVDE snimak kako je američko vojno vozilo pokušalo da probije rusku blokadu!

 

Izvor: borba.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA