Najnovije

SEVERNA KOREJA ZAPRETILA AMERICI: Bolje vam je ta ćutite, ako ne želite probleme na izborima!

Severna Koreja saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države nemaju pravo da komentarišu odnose dve Koreje, kao i da je u interesu Vašingtona da ćuti ako želi da predstojeći predsednički izbori proteknu bez problema.

Vojska Severne Koreje (Foto: Jutjub)

To je ta zemlja saopštila nakon što je Stejt department objavio da je razočaran što je Severna Koreja prekinula komunikaciju sa Južnom Korejom.

-Ako SAD tako bezbrižno guraju nos u tuđe poslove, umesto da se bavi svojim unutrašnjim pitanjima, u trenutku kada je politička situacija u toj zemlji u najgoroj konfuziji, može da naiđe na neugodnu stvar sa kojom je teško suočiti se, izjavio je generalni direktor za poslove sa SAD pri severnokorejskom Ministarstvu spoljnih poslova Kvon DŽong Gan, prenosi Rojters pozivajući se na KCNA.

On je dodao da bi SAD trebalo da "obuzdaju svoj jezik" i rešavaju sopstvene probleme ukoliko ne žele da se "nakostreše".

- To bi bilo dobro ne samo zbog njihovih interesa, već i zbog lakšeg održavanja predstojećih predsedničkih izbora, dodao je Kvon DŽong Gan.

Gvozdena volja

Vodeći severnokorejski list Rodong Sinmun objavio je danas da ta zemlja ima "gvozdenu volju" da kazni Južnu Koreju zbog letaka usmerenih protiv Pjongjanga, a koji su rezultirali potpunim prekidom komunikacije dve države.

Severna Koreja nazvala je zbog tih letaka Južnu Koreju neprijateljem i prekinula komunikaciju, a severnokorejski list rekao je da je nedavni potez Južne Koreje "izazov i proglašenje rata", prenosi Jonhap.

"Spolja oni izgledaju kao da se nešto greškom dogodilo, ali iznutra nisu napustili svoje ružne namere da unište našu zemlju. Bez obzira na to, naš narod ima gvozdenu volju da se s pravom osveti južnokorejskim vlastima, čak i ako se međukorejski odnosi završe u potpunom krahu", dodaje list.

Severnokorejski dezerteri godinama su slali poruke preko ogromnih balona iz Južne u severnu Koreju, što je severna Koreja osudila istakavši da su te poruke usmerene protiv njenog lidera Kim DŽong Una.

Tramp gomila ledolomce na Antarktiku zbog Rusije i Kine! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA