Najnovije

JAVNI SERVIS IZLEPLJEN SIMBOLIMA BOJKOTA: Građani poručili: "RTS preuzet od kriminalne političke elite!" (VIDEO)

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd danas su simbolima bojkota izlepili ulaz u Radio televiziju Srbije i na taj način ukazali na činjenicu da se javni servis, kako navode, nalazi pod kontrolom Srpske napredne stranke i igra jednu od ključnih uloga u nemogućnosti održavanja slobodnih i poštenih izbora.

Plakati ispred RTS (Foto: Printskrin/FB)

Iz Incijative su ocenili da se Radio televizija Srbije svojim pristrasnim izveštavanjem, onemogućavanjem dijaloga i kritike vlasti, ignorisanjem stvarnih problema i afera režima, izbegavanjem debata na teme od javnog interesa i ulepšavanjem stvarnosti u kojoj teško živimo, u potpunosti svrstala u naprednjačke instrumente otimanja države.

U tom pokretu smatraju da je uloga javnog servisa od ključne važnosti za vraćanje demokratije u Srbiju i od RTS-a zahtevaju ono što je po zakonu i etičkom kodeksu novinara Srbije dužna da pruži javnosti.

Tražimo profesionalno i odgovorno izveštavanje “u cilju unapređivanja vrednosti demokratskog društva, sprečavanja sukoba i očuvanja mira, istinitog, blagovremenog, verodostojnog i potpunog informisanja i omogućavanja slobodnog razvoja ličnosti” kako se to navodi u zakonu o javnom informisanju, navodi se u saopštenju Incijative.

Pročitajte OVDE koja je slika iznervirala predsednika Srbije.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA