Najnovije

ŠEŠELJ NAJAVIO NESLUĆENI POLITIČKI UDAR! Otkrio da li će se vakcinisati

Šefa radikala Vojislava Šešelja na početku intervjua pitali su da li zna koji su mu ovo po redu izbori na kojima učestvuje.

Vojislav Šešelj (Foto: Jujtub)

- Ovo su mi 13. na koje izlazim.

Neko bi rekao baksuzan broj...

- Što je baksuzan? To je broj kao i svaki drugi, nisam ja sujeveran, to su gluposti.

Da li vam je posle svega politika bar malo dosadila?

- Ne, nikad! Što kaže Esad Ćimić - politika je moja sudbina.

Zbog nje ste robijali i moglo bi se reći upropastili sebi život?

- Što sam upropastio?! Je l' lepši život onima koji nisu išli u Haški tribunal nego meni koji sam tamo bio 12 godina, borio se za srpstvo i pobedio. I govedu je život lep kad god ima zelene trave, zimi sena i vode. Politikom ću se baviti do kraja života, to nije samo profesija, to je i strast.

Šta to vi imate sada da ponudite građanima što niko drugi nema?

- Nudimo da budemo još bolja kontrola izvršne vlasti. Svestan sam da mi sada nemamo šansu da pobedimo naprednjake na republičkom nivou, mnogo su jaki. I baš zato što su toliko jaki, oni moraju imati stručnu, kompetentnu, hrabru i odlučnu kontrolu, a to smo mi, radikali, bili prethodne četiri godine. Bili smo jedina opozicija u Skupštini, druge opozicione stranke su ili napustile parlament ili su pravile skečeve, psovale Vučiću majku i izazivale incidente. Grčki mudraci su govorili kada ti je najlepše u životu ubaci jedan kamenčić u cipelu da te žulja i da te podseća da je u životu svako iznenađenje moguće. Naprednjacima je sad sve potaman, zato je važno što smo im mi tu, kao taj kamenčić u cipeli da ih opominjemo.

Ko vam je još konkurencija osim SNS-a?

- Socijalisti, ali kladio sam se sa Dačićem u večeru da ćemo imati više glasova nego SPS. Oni tipuju na 12 odsto, ja na 15, videćemo, ali verujem u veći broj glasova i mandata nego na prošlim izborima.

Kakva vam je lista za parlament, a kako vam se čine ostale?

- Naša lista je najbolja, imamo najviše kompetentnih ljudi, a i vodili smo računa o podmlađivanju stranke. Kada se pogledaju liste, vide se tri jake stranke - SNS, SPS i SRS, i manjinske stranke koje će dobiti određen broj mandata. Ko će još preći cenzus ne bih licitirao, ali van pameti je da cenzus pređe monarhistička stranka, niko normalan u Srbiji nije za monarhiju ili oni Levijatani.

Kako vam deluje ova kampanja?

- Dosta je mirna, tiha, ali nije dosadna, stalno se nešto dešava.

Da, pojavljuju se razni zanimljivi spotovi, jeste li videli Čankov gde on kisne?

- Jesam, nasmejao sam se, izgleda kao veliko go*no na jakom pljusku.

Ko vam je prihvatljiv za postizbornu koaliciju?

- Očigledno je da ćemo mi ostati opoziciona stranka, da nećemo imati koalicije na republičkom nivou. Mogli bismo pod uslovom da se naprednjaci odreknu Evropske unije. Vučić mora da izbaci iz svog kabineta zastave EU, nije mi jasno što to drži kad mi nismo članica EU.

Hipotetički, kada bi došlo do nekih pregovora i saradnje, koje ministarstvo bi vama pristajalo?

- Najradije bih bio predsednik Vlade, a kad je reč o ministarstvima, mogao bih da budem dobar ministar u svakom, kao Nikola Pašić, jer sam prosto kompetentan. Ipak, najviše bih voleo da budem ministar finansija, sredio bih državne finansije začas, skočile bi plate u javnom sektoru i penzije. Bio bih odličan ministar odbrane takođe, policije, kulture, prosvete, ma svakog ministarstva, kao Pašić.

Rekli ste nedavno da će vas na čelu stranke jednog dana naslediti sin Aleksandar...

- Da, jednog dana, ako ja slučajno umrem. Dobro se pokazao u politici. Neki su rekli da je to nepotizam, ali to je glupost, nepotizam može da bude u državnoj službi, a stranka je privatno-pravna korporacija koja može da ima javna ovlašćenja s vremena na vreme, ne stalno.

Kako biste rešili situaciju sa Crnom Gorom koja je veoma napeta?

- Treba zavoditi sankcije protiv svih državnih funkcionera Crne Gore, ali ne prema narodu jer to što oni rade protiv Srba mi ne smemo primenjivati protiv građana Crne Gore budući da je tamo 30 odsto Srba. Sada se desio jedan proces koji smo dugo priželjkivali, došlo je do ujedinjenja, i oni koji su se decenijama izjašnjavali kao Crnogorci sada se masovno vraćaju srpstvu. A Mila Đukanovića sam već nekoliko puta iskreno savetovao da što pre beži iz Crne Gore jer je odavno prešao kritičnu tačku narodnog nezadovoljstva i besa.

A kosovsko pitanje? Opet trpimo pritiske, predsednik je najavio da će narednih šest meseci biti izuzetno teško...

- Sada se slažemo, nema podele Kosova, nema priznanja Kosova kao nezavisne države. Albanci imaju Nemačku iza sebe i pitanje je koga još, to ćemo videti posle američkih izbora i kako će Britanija ubuduće da se ponaša. DŽonson je uveo nove elemente u britansku politiku, definitivno napuštaju EU, očekujem da to uradi i Italija, Mađarska i redom jedna po jedna država...

Da li će Tramp dobiti drugi mandat?

- Nadam se da hoće i da će ga ovi protesti dodatno osnažiti ako pokaže odlučnost. Tragedija je kada policija prilikom hapšenja ubije čoveka, ali to ne znači da je režim hteo da se to desi. Ako postoji rasizam u Americi, on postoji u narodu i podjednako je opasan i beli i crni rasizam, nema razlike. Tramp nije rasista, ali zameram mu to što zaoštrava odnose sa Rusijom i Kinom.

Prvi ću da se vakcinišem

- Čekam da vidim ko će prvi da se pojavi sa vakcinom, Rusi ili Kinezi, ili možda čak i naši stručnjaci. U svakom slučaju, biću jedan od prvih, ako ne i prvi koji će primiti rusku ili kinesku vakcinu, izbegao bih ovu Gejtsovu...

Sergej Trifunović vam možda postane skupštinski kolega?

- To bi bilo mnogo smešno. Ali ako ga narod izabere, neka bude, kao da bi on bio najgori koga smo imali za ovih 30 godina parlamentarizma, bilo je i gorih od njega.

Andrija Mandić uspešno operisan! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA