Najnovije

LINTA: Poslednje poruke iz Zagreba potvrda mržnje države prema Srbima!

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da su poslednje poruke iz Zg potvrda da je Hrvatska država netrpeljivosti prema Srbima.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da su poslednje tri poruke iz Zagreba potvrda da je Hrvatska država mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i svemu što je srpsko.

"Monstruozne poruke ne predstavljaju nikakvo iznenađenje već su mali deo od desetina hiljada sličnih grafita i poruka mržnje koje se mogu videti u stotinama hrvatskih gradova i mesta", naveo je Linta u saopštenju.

On ocenjuje da ustaške snage na ovaj način šalju poruku preostalim Srbima da im nema života u Hrvatskoj i da im je najbolje da se isele ili asimiluju.

Prema njegovim rečima, poruke mržnje protiv Srba posledica su politike rehabilitacije ustaštva i NDH koju, kako kaže, vodi Vlade Andreja Plenkovića, ali koju su vodile i prethodne hrvatske vlade u većoj ili manjoj mjeri.

Linta apeluje na Evropsku uniju da nedvosmisleno osudi konstantnu antisrpsku kampanju u Hrvatskoj, fizičke i verbalne napade na Srbe, srpske institucije, Srpsku pravoslavnu crkvu i njihovu imovinu i traži da počnu da kažnjavaju mnogobrojne zločine iz mržnje.

"Pored toga, Evropska unija treba da zahteva od Hrvatske da u prvoj fazi zakonski zabrani upotrebu ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ i ustašku šahovnicu koja počinje sa prvim belim poljem", navodi Linta i dodaje da EU treba da zahteva od Hrvatske i da zabrani koncerte ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Linta smatra i da konačno treba da počne kažnjavanje ratnih zločina nad Srbima, jer je to jedan od preduslova da Hrvatska započne proces suočavnja sa svojom zločinačkom prošlošću, navodi se u saopštenju.

Šta nam je Vučić obećavao u ekspozeu 2016. godine? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA