Najnovije

Tribina "Virusni šok" 15. juna u Domu omladine

Tribina "Virusni šok" zakazana je za ponedeljak 15. jun od 20,30 u Domu omladine, hol Amerikana. Inače održava se u okviru ciklusa "Šok uživo/Koridori DOB-a", a govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević.

Ilustracija (Foto: Dom omladine)

Kod odabira tema za tribinu uvek prvo obratimo pažnju na to šta je trenutno aktuelno u svetu ili kod nas i da li to može da se uklopi u šok umetnost. U proteklih nekoliko meseci je aktuelan virus koji se raširio svetom i prešao u pandemiju.

Mnogima sigurno nije bilo prijatno da gledaju filmove sa ovom tematikom za vreme vanrednog stanja i posle slušanja svakodnevnih izveštaja o stanju širom planete. Možda ste bili upravo oni koje ovakva vizuelna zadovoljstva teraju na paniku, nije vam prijatno i razmišljate šta će te da radite ako dođe ispred vaših vrata. ŠOK KORIDOR je od samog početka propagirao lečenje trauma svakodnevnice kroz šok, a ovo je upravo prava tema za to. Kroz istoriju kinematografije razni autori su u svoje filmove gurali razne pošasti, koje prete da unište svet. Neke imaju srećan kraj a većina ipak prikazuje gorku sudbinu čovečanstva i zemlju na kojoj skoro više da nema ljudi. Nećemo se baviti virusima koji deluju samo na globalnom nivou već i u manjem okruženju, zajednicama, gradu, zgradi, u krugu neke porodice ili ograničene samo na pojedinca.

Pročitajte OVDE    sve o izložbi koja će biti otvorena 15. juna u Domu omladine.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA