Najnovije

SRUŠIO SE AVION NA LINIJI PARIZ-KAIRO: Nije isključen teroristički napad, stravične ispovesti

KAIRO - Avion kompanije Egyptair na liniji od Pariza do Kaira, sa brojem leta MS804 nestao je rano jutros sa radara kontrole letenja, javljaju svetski mediji.

Nestao sa radara... (Foto: Vikipedija)

Na zvaničnom Tviter nalogu kompanije Egyptair piše da je let MS804, sa 56 putnika i 10 članova posade (u avionu su bile dve bebe i jedno dete), koji je sinoć u 23:09 poleteo sa aerodroma Šarl de Gol u Parizu nestao sa radara rano jutros. Prema prvim informacijama, reč je o avionu Erbas A320-232.

Agencija Asošiejted pres prenela je da je Ihab Raslan, portparol Egipatske agencije civilnog vazduhoplovstva, rekao da se Erbas verovatno srušio u Sredozemno more.

Avion je trebalo da sleti u Kairo nešto pre tri sata ujutru, po centralnoevropskom vremenu. Mediji su objavili vest nepuna dva sata posle zakazanog vremena sletanja. Sa aviona nije poslat poziv za pomoć, pa se, šta god da se desilo, desilo iznenada. Grčki kontrolori leta su kazali da su razgovarali s pilotom nestalog aviona dok je leteo iznad ostrva Kea, što je verovatno zadnja komunikacija s posadom nestalog aviona. Avion se najverovatnije srušio kod ostrva Karpatos, koje se nalazi u blizini grčkog ostrva Krit.

– Pilot nije spominjao nikakve probleme – rekao je Kosta Litzerakis, voditelji grčkog odeljenja za civilnu avijaciju.

Avion je nestao sa radara kontrole letenja oko 2:45, kada je bio iznad Sredozemnog mora, 16 kilometara unutar vazdušnog prostora Egipta. Bio je na visini od oko 11.000 metara u momentu kad je nestao. Video sam plamen na nebu – rekao je kapetan broda, koji je jutros plovio Sredozemnim morem. Avio-kompanija je saopštila da se među putnicima u avionu nalazilo 30 Egipćana, 15 Francuza, 2 Iračana, i po jedan državljanin Velike Britanije, Belgije, Kuvajta i Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira i Kanade. Još nije isključeno da je reč o terorističkom napadu, jer nema dovoljno informacija o samom letu. Jedan muškarac još uvek očekuje zvanične informacije o nestalom avionu, u kome se navodno nalaze četiri člana njegove porodice, prenosi Bi-Bi-Si. Takođe, još jedna žena čija je ćerka stjuardesa na ovom letu, kaže da je poslednji put razgovarala sa njom noćas. Kako prenosi "Gardijan", u avionu su bila i 3 bezbednosna agenta, što je uobičajena praksa, kakao se navodi. Inače, kompanija Egyptair bila je u centru pažnje i u martu, kada je otet avion na liniji od Aleksandrije do Kaira, na letu MS181, i spušten u Larnaku, na Kipru. Ispostavilo se da je otmičar imao ljubavnih problema i da je oteo avion kako bi skrenuo pažnju svoje žene. Tada je on uhapšen, a svi putnici i posada su prošli bez povreda. Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA