Najnovije

RADOVAN KARADŽIĆ POSETIO RATKA MLADIĆA: Sreli se u haškoj ćeliji, evo o čemu su razgovarali

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić posetio je jutros generala Ratka Mladića, nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske RS, u njegovoj pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

General Ratko Mladić (Foto: Jutjub)

U kraćem razgovoru, Karadžić je, zabrinut za njegovo višemesečno pogoršavanje zdravlja, svom nekadašnjem saborcu pružio podršku u nastojanju da dobije pravo na adekvatno lečenje.

Generalu Mladiću je, kako je nedavno potvrdio njegov sin Darko, poslednjih meseci zdravlje značajno narušeno, jer se prethodnim zdravstvenim tegobama koje su posledica moždanih udara, pridodala i anemija. Krvna slika mu je drastično pogoršana, toliko da je možda i životno ugrožen.

Zbog Mladićevog lošeg zdravstvenog stanja jutros je i Klub generala i admirala Srbije, posle sednice svog izvršnog odbora, uputio Apel Mehanizmu za krivične sudove u Hagu da ispoštuje jedno od osnovnih ljudskih prava - pravo na lečenje i da se general hitno premesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu radi specijalističkog dijagnostikovanja stanja i adekvatnog lečenja.

Zbog čega Moskva gubi poverenje u Vučića, saznajte OVDE!

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA