Najnovije

POLICIJA SPREMA DESANT NA BUDVU: Narod životima brani imovinu od Milogoraca! (VIDEO)

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave pokušala je da obezbedi da se u skupštinsku službu Opštine Budva zavede odluka navodne nove skupštinske većine kojom su smenjeni Marko Carević i Krsto Radović.

Građani ispred SO Budva (Foto: Jutjub)

To je urađeno na zahtev tzv. vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežana Kuč i Vladimira Bulatovića.

Radović je sprečio Upravnu inspekciju da uđe, nakon čega su članovi inspekcije zatražili asistenciju policije.

Carević je sa saradnicima krenuo ka stanici policije gde su upravni inspektori. Jedan od inspektora je odbio da razgovara i ušao je u policijsku stanicu, za njim su pošla i ostala dva. Oni su odbili da se susretnu sa Carevićem kojim im je tražio da objasne "zašto su posle radnog vremena krenuli da vrše nadzor".

Carević ih je optužio da krše zakon.

“Sram vas bilo da vi vršite nadzor da ste hteli došli bi ujutru, a ne u 16 časova i 30 minuta. Poslala vas je partija", kazao je Carević.

Okupljeni ispred policije prozivaju inspektore da izađu iz stanice i kažu ko ih je to naterao da vrše nadzor, jer ministarka javne uprave Suzana Pribilović je kazala da da neće da se meša.

Oko dve stotine pristalica Demokratskog frona (DF) i Demokrata se nalazi ispred i unutar zgrade Opštine Budva u znak podrške Careviću i Radoviću.

Carević je poručio da je desant na Opštinu Budva i da će životima braniti imovinu.

Carević je policiji poručio da dobro vodi računa šta će raditi, te optužio Kuč i Bulatovića da su direktni krivi.

Dragan Krapović (Demokrate) je telefonski upozorio Bulatovića, da će on biti direktno odgovoran ako dođe do bilo koje vrste nasilja.

U kancelariji Radovića je deset funkcionera Demokrata.

Skupštinski hol pored službe obezbeđenja, štite i vatrogasci.

Demokratski front Budva je na svojoj Fejsbuk stranici objavio "da se policija sprema da upadne u zgradu Opštine Budva".

"Pozivamo građane da se okupimo u što većem broju i spriječimo puč koji se DPS sprema da uz pomoć državnih organa i gole sile izvede", stoji u objavi.

Radović je ranije danas rekao da je poseta Upravne inspekcije Opštini Budva samo još jedan vid političkog pritiska, "jer su u DPS-u očigledno svesni apsolutnog odsustva bilo koje pravne činjenice koju bi istakli u svoju korist".

"U istom danu poseta specijalne policije tužilaštva i Upravne inspekcije zajedno sa predstavnikom Direkcije za normativne poslove i nadzor nad sprovođenjem propisa pri Ministarstvu javne uprave je sve samo ne slučajnost. Moram istaći vrlo korektno i profesionalno postupanje specijalne policije, kojoj ćemo po zahtevu u dogovorenom roku dostaviti svu traženu dokumentaciju, dok za predstavnike Upravne inspekcije ne mogu reći isto. S tim u vezi ističem da je Upravna inspekcija prilikom upravnog nadzora postupala suprotno svojim ovlašćenjima grubo kršeći zakonske odredbe i to u sledećem: Prvo, Upravna inspekcija vršila je upravni nadzor nad primjenom propisa kojim se uređuje izrada i upotreba pečata organa lokalne samouprave što nije nadležnost Upravne inpekcije; Drugo, Upravna inspekcija nije izvršila zakonom utvrđenu obavezu i nije obavestila odgovorno lice u subjektu nadzora sa inicijativom za vršenje upravnog nadzora; Treće, Upravna inspekcija nije na licu mesta sačinila Zapisnik o izvršenoj kontroli što su bili dužni učiniti, imajući u vidu da navedeni upravni nadzor ni u kom vidu ne predstavlja složen predmet", kazao je Radović.

On je da zbog svega navedenog današnje postupanje Upravne inspekcije ocenio skandalozno, neprimereno i nezakonito.

Pročitajte OVDE zašto crnogorska policija više neće obezbeđivati litije.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA