Najnovije

SADA JE SVIMA JASNO DA SE SPREMA NEŠTO VELIKO: Sirijska vojska dovukla ogromno pojačanje na ovaj front!

Sirijska arapska vojska (SAA) rasporedila je ove nedelje više pojačanja u Idlibu usred izveštaja o novoj ofanzivi u regionu DŽabal Al-Zavija.

Borbena vozila u Siriji (Foto: RIA)

Prema terenskom izvoru u južnom Idlibu, sirijska vojska je poslala veliki broj pojačanja u region DŽabal Al-Zavija i ravnicu Al-Ghab u poslednjih 48 sati.

Pored velikog broja pojačanja, sirijska vojska je rasporedila i nekoliko tenkova i raketa na frontu DŽabal Al-Zavija, što je ukazivalo da dolazi nešto veliko.

Tokom vikenda sirijski vojni izvor otkrio je da je istekao rok da se džihadističke snage povuku s autoputa M-4 (autoput Alep-Latakija), što je nateralo ruski Centar za pomirenje da izvrši pritisak na njihove turske partnere da brzo proteraju ove militante.

Uprkos potiskivanju roka za povlačenje militanata, čini se da ruska vojska dostiže svoju prekretnicu, posebno nakon nedavnog niza napada koje su džihadistički pobunjenici pokrenuli u ravnici Al-Ghab.

Konkretno, napad grupe Huras Al-Din na položaje sirijske vojske na osi Tanjara rezultirao je nastavkom ruskih vazdušnih napada.

Od tada, ruske vazduhoplovne snage pojačale su svoje izviđačke letove nad Idlibom i Hamom, istovremeno pokrećući vazdušne napade u blizini linija fronta.

SAD povlače vojnike iz Nemačke. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA