Najnovije

LAVROV SE SASTAO SA PATRIJARHOM IRINEJEM: Poglavar SPC zahvalio šefu ruske diplomatije na oživljavanju istorijskih veza!

U Patrijaršiji je u toku sastanak patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, koji je danas doputovao u posetu Srbiji.

Sergej Lavrov i patrijarh Irinej (Foto: Jutjub)

Na početku sastanka patrijarh Irinej se zahvalio šefu ruske diplomatije na poseti i oživljavanju istorijskih veza dva naroda, dok je Lavrov istakao zadovoljstvo što je u prilici da poseti Srbiju i podsetio da je ova poseta bila planirana za ranije, ali da je zbog pandemije virusa korona pomerena za danas. Sastanku u Patrijaršiji prisustvuje i ambasador Rusije Aleksandar Bocan - Harčenko.

Lavrov je danas pre podne doputovao u Beograd, a pre sastanka sa patrijarhom SPC sastao se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem. Nakon sastanka u Predsedništvu, predsednik Vučić kazao je na konferenciji za novinare da je od Rusije zatražio i podršku za Srpsku pravoslnu crkvu čiji je, kako je naveo, opstanak u regionu ugrožen.

Vučić je takođe izrazio uverenje da će dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina na otvaranje Hrama Svetog Save na Vračaru dodatno osnažitti poziciju naše zemlje i crkve. Inače, Ruska Federacija je jedan od najvećih donatora izgradnje i ukrašavanja Hrama Svetog Save u Beogradu.

Tokom posete Beogradu, Lavrov će danas zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem položiti vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Kina preti kontramerama zbog Trampovog predloga za sankcije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA