Najnovije

Vladimir Prebiračević: Sramni desant specijalaca na Budvu

U Budvi od juče ujutru kao da je oluja počela. Dve stotine i pedeset pripadnika specijalne policije opremnjenih za razbijanje demonstracija na juriš su zauzeli opštinsku zgradu u Budvi pri tom tukući sve redom. Mnogima su nanete povrede težeg i lakšeg tipa. U brutalnom obračunu sa funkcionerima opštinskih organa u stilu kao da su pripadnici u najmanju ruku meksičkih narko kartela svi su pohapšeni a dobar deo njih završio je u hitnoj pomoći.

Crnogorska policija (Foto: Jutjub)

Piše: mr Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-Ruskog centra “Majak”

Ogroman broj građana se okupio ispred policijske stanice nakon čega su neki od uhapšenih pušteni iz pritvora. Više je nego jasno da vlasti u Crnoj Gori izmiče tlo pod nogama i da država klizi u represiju i nasilje prema sopstvenim građanima koji ponovo demonstriraju svoju volju da odbrane i pravu Crnu Goru i Srpsku Pravoslavnu Crkvu ali i dostojanstvo svakog pojedinca. Nakon što su ponovo počele litije predvođene crkvenim velikodostojnicima policija je redom hapsila sveštenike i vladike i izvodila ih pred lice takozvane montenegrinske pravde. Opozicioni aktivisti su takođe na meti policije koja primenjuje brutalnu silu i rizikuje da izazove šire nemire i incidente.

Brutalna upotreba sile je možda i sredstvo kojim vlast želi da isprovocira desetine hiljada ljudi koji su pred korona dobu pokazali izuzetno jedinstvo ali i volju da bezbožnom režimu stane na put i da natera mirnim putem da se zakon o Slobodi veroispovesti koji je sve samo sloboda ne stavi van snage.

Bahatost vlasti se najbolje vidi upravo na tom primeru gde ruše konake manastira, hapse sveštenike i vladike, tuku ljude bez ikakvog razloga a pri tom i vode maksimalnu anti srpsku kampanju. Taj recept je na Balkanu toliko puta ponovljen za proteklih 30 godina da je prosto neverovatno da sada ne pokazuje željene rezultate. Srbi su nikad složniji u Crnoj Gori i vlast bi morala polako da razmišlja šta će dan posle kada bude ostala bez vlasti. Da li će taj namučeni i obespravljeni Srpski narod u Crnoj Gori sačuvati prisebnost i smirenost ili će udariti istom merom pa kom opanci kom obojci kako stara srpska izreka kaže.

Zbog čega Putin ne želi da vidi Vučića, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA