Najnovije

OBJAVLJEN SNIMAK INCIDENTA U BOGOVAĐI: Radnik obezbeđenja tukao migrante, pa dobio otkaz (VIDEO)

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je večeras da je odmah po saznanju za incident u Centru za azil u Bogovađi pokrenuo mehanizam zaštite maloletnih lica, obavestio staratelja maloletnih lica i uključio nadležni Centar za socijalni rad, kao i Crveni krst Beograda, koji je i angažovao pripadnike obezbeđenja, a radnik obezbeđenja koji se vidi na snimku, dobio je otkaz.

Član obezbeđenja tuče migrante (Foto: Jutjub)

Događaj se desio u noći između 10. i 11. maja 2020, o čemu su zaposleni u Komesarijatu saznali dan kasnije, 12. maja.

Kako se navodi u saopštenju, otpušteni radnik obezbeđenja je u svoju odbranu rekao da je prethodno bio napadnut od migranata, što, međutim, kako ističe Komesarijat, ne opravdava njegovo ponašanje.

"Komesarijat još jednom osuđuje ovakvo ponašanje pripadnika obezbeđenja, i naglašava da će nastaviti da pravovremeno reaguje i kontinuirano preduzima mere prevencije za očuvanje dobrobiti korisnika, u saradnji sa domaćim institucijama i međunarodnim organizacijama", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja reagujući nakon objavljivanja na internetu video-snimka u kome obezbeđenje tuče migrante u Bogovađi, zatražilo je od Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, u čijoj se nadležnosti nalazi ovaj kamp, da ispita slučaj i dostavi podatke o ovom incidentu, saopštilo je danas to ministarstvo.

Ministar Zoran Đorđević je istakao da je svaki vid nasilja je nedopustiv, a naročito nad decom, i dodao da se takvo ponašanje neće tolerisati.

Pročitajte OVDE kako se korona širi Srbijom.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA