Najnovije

OBRADOVIĆ PORUČIO: "Svi koji izađu na izbore pomažu Vučiću u izdaji, jer on vodi tajne pregovore o predaji KiM"

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je sve građane da ne izađu na birališta 21. juna. On je poručio građanima da prepuste Aleksandru Vučiću da se "igra sam i da sam glumi demokratiju, jer demokratije i slobodnih izbora u Srbiji više nema".

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Boško Obradović je podsetio na sva kršenja Ustava i zakona od strane najviših državnih institucija i kao najskandaloznije primere naveo da su se Ustavni i Upravni sud praktično proglasili nenadležnim da raspravljaju o ustavnosti nedemokratskih i nasilnih zbora zakazanih za 21. jun.

“Ustavni sud ne želi da reaguje na kršenje Ustava Republike Srbije i time dokazuje da se stavio u službu režima. Bojkot izbora je jedino rešenje za izlazak iz medijskog mraka, pretnji, maltretiranja. Neka se zapadne demokratije zapitaju koga oni podržavaju u Srbiji i da li ovde ima slobodnih i poštenih izbora ili ima samo korupcije, diktature i autokratije”, rekao je Obradović i zaključio da ne bi bilo prvi put da zapadne države zbog svojih geopolitičkih interesa biraju diktatora, a žrtvuju demokratiju.   

Predsednik Političkog saveta Dveri Vladimir Dimitrijević je ukazao na važnu tačku sporazuma od 30 tačaka, koji su potpisali osnivači Saveza za Srbiju, a koja se odnosi na odbranu Kosova i Metohije kao sastavnog dela Republike Srbije u Ustavnom okviru i u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

On je naglasio da u svojoj predizbornoj kampanji pod nazivom „Za našu decu“, pri čemu se ne misli na svu, već samo decu članova SNS-a, nema gradova sa teritorije Kosova i Metohije.

“Nema dece iz Kosovske Mitrovice, Velike Hoče, Gnjilana i drugih mesta sa KiM. Prema tome, vrlo je jasno da Aleksandar Vučić vodi tajne pregovore o predaji Kosova i Metohije. Zato je njemu potrebno da ga legitimizuje lažna skupština, nastala na lažnim izborima, jer on zna da u normalnoj Skupštini Republike Srbije nikad ne bi dobio dozvolu da preda Kosovo i Metohiju. Svi oni koji izađu na izbore moraju da budu svesni da time pomažu Vučiću u izdaji. Zato je politika Dveri i Saveza za Srbiju ustavotvorna, jer zagovara očuvanje KiM u sastavu Republike Srbije”, istakao je Dimitrijević.

Pročitajte OVDE kako je na društvenim mrežama prošao rat između DjB i SzS.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA