Najnovije

ODLIČNE VEZE SRBIJE I TUNISA: Dačić zahvalio na podršci suvereniteta Srbije!

Tunis potvrđuje principijelnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i punu podršku nastavku dijaloga i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, rečeno je tokom razgovora ministara spoljnih poslova Srbije i Tunisa.

Ivica Dačić. (Foto: Jutjub)

Podrška Tunisa Srbiji, želja da se nastave aktivnosti na jačanju i produbljivanju višedecenijskih prijateljskih odnosa između Srbije i Tunisa, posebno u oblastima ekonomije i turizma, neke su od tema o kojima je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao sa ministrom inostranih poslova Tunisa Nuredinom Erejem.

Dačić je zahvalio Ereju na podršci Tunisa, a u telefonskom razgovoru ministara spoljnih poslova izraženo je obostrano zadovoljstvo činjenicom da se stanje izazvano pandemijom korona virusa popravlja u obe zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Iskazano je očekivanje da će se društvena i ekonomska situacija uskoro potpuno normalizovati i da će ekonomska i drugi vidovi saradnje između dve zemlje biti nastavljeni.

Ministar Erej je informisao Dačića o situaciji u Tunisu, ističući da su evropske zemlje prepoznale Tunis kao bezbednu turističku destinaciju u regionu južnog Mediterana i najavio skoro otvaranje turističke sezone u Tunisu.

Erej je zahvalio na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji državljana Tunisa tokom pandemije korona virusa, ne samo iz Srbije, već i iz čitavog regiona.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv svom tuniskom kolegi da u narednom periodu poseti Srbiju, što je ministar Erej sa zadovoljstvom prihvatio, istakavši da ga za Beograd i Srbiju vežu najlepše uspomene iz perioda kada je službovao u Ambasadi Tunisa u Beogradu.

Tači optižio Kurtija za otvaranje granice sa Srbijom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA