Najnovije

VERKO IH UHLEBIO! POBEGLI OD TOMINOG SINA: Nove podele među naprednjacima u Kragujevcu!

Nakon Vladice Stanojevića i njegovih pristalica koji su, nakon žestokog sukoba sa rukovodstvom Gradskog odbora SNS u Kragujevcu, predvojenim aktuelnim gradonačelnikom šumadijske prestonice Radomirom Nikolićem, formirala svoju izbornu listu, još jedna grupa naprednjaka – osnivača SNS-a u Kragujevcu, napustila je kragujevački ogranak te stranke, i odlučila da na predstojećim izborima podrži gradonačelničkog kandidata Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića.

Veroljub Stevanović (Foto: JUtjub)

Novu grupu nezadovoljnih naprednjaka predvodi odbornik SNS u gradskoj Skupštini Kragujevca – Saša Aranđelović.

„U ovoj grupi smo mi, odbornici u Skupštini grada, direktori pojedinih preduzeća, predsednici saveta mesnih zajednica i ostali istaknuti članovi“ navodi se u saopštenju sada već bivših naprednjaka, koje će u narednom periodu voditi povereništvo Bolje Srbije u Kragujevcu i na predstojećim lokalnim izborima podršku dati listi „Svi na ovu stranu“, nadajući se da će Veroljub Verko Stevanović koji je predvodi, ponovo biti gradonačelnik Kragujevca.

U današnjem saopštenju za javnost navode da su brojni razlozi nezadovoljstva i rastanka sa strankom koju su gradili. Među tim razlozima, između ostalih, su loše rukovođenje i u gradskoj upravi Kragujevca i u Gradskom odboru SNS-a, loši međuljudski odnosi, nepoštovanje ili, bolje rečeno, ponižavanje članova, nepotizam, te lično bogaćenje…

– Uprkos najvećoj finansijskoj pomoći vrha države Kragujevcu, čelnici lokalne samouprave iz redova SNS-a doveli su četvrti grad po veličini u Srbiji do totalnog kolapsa! Nijedna veća investicija nije realizovana u Kragujevcu, za razliku od brojnih drugih gradova i manjih opština u Srbiji. Takođe, veliki broj nagomilanih komunalnih problema, izneverena obećanja o asfaltiranju ulica, na kojima je danas najmanje asfalta, a previše kratera, zapostavljena izgradnja i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže. Rukovodstvo kragujevačkog SNS-a je na prošlim izborima obećavalo procvat sela, između ostalog i uz aranžman sa kineskim CMEK-om, a u selima danas nema osnovnih uslova za život – tvrde bivši aktivisti i funkcioneri SNS u Kragujevcu.

Napominju da je nosilac liste SNS-a na predstojećim lokalnim izborima Nikola Dašić, kum Radomira Nikolića, koji je kao “čistunac” i “moralna gromada” sprovodio “poštenu privatizaciju” privatizujući i stranku i grad!

Zahvaljujući tome, njegov (Dašićev) brat Damnjan Srejić nam je “unapredio” poljoprivredu tako da nam sela propadoše!“.

– O rukovodećim kadrovima kragujevačkog SNS-a i njihovim malverzacijama je u više navrata pisala i dnevna štampa u poslednjih godinu dana. Ako njih nije sramota zbog toga, nas jeste! A, s obzirom da ne možemo da im stanemo na kraj, napuštamo ih – poručuje grupa bivših kragujevačkih naprednjaka.

Pročitajte OVDE kakav je haos izbio između Narodne stranke i PSG.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA