Najnovije

ŽESTOKA OPERACIJA KURDSKIH GERILACA: Pobili turske džihadiste, pa njihovim saborcima ostavili jezivo iznenađenje! (VIDEO)

Gerilci kurdskih oslobodilačkih snaga Afrina (ALF) su juče izveli uspešnu vojnu operaciju protiv pro-turskih džihadista na severu provincije Alepo, i tom prilikom su ubijena osmorica militanata.

Kurdi u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako navodi takozvana Sirijska opservatorija za ljudska prava, borci ALF su napali položaje Šam Legije u blizini grada Bosufane na jugu Afrina. U tom prvom napadu su ubijena četvorica militanata.

Kurdi su potom minirali tela ubijenih, što je rezultiralo novim gubicima džihadista koji su pokušavali da izvuku tela svojih saboraca, čime se broj žrtava popeo na osam.

Nakon kurdskog napada turska vojska je otpočela artiljerijske udare po gradovima Herbel, Šeik Isa i Okbijah, južno od Afrina. Artiljerijskom vatrom su spaljeni usevi lokalnih seljaka.

Kurdski izvori su potvrdili da iza ovog uspešnog napada stoji ALF. Ipak, niko iz ove gerilske grupe nije zvanično potvrdio napad, prenosi Saut Front.

Kompleksnost operacije u Bosufani pokazuje da su borci ALF evoluirali i razvili napredne borbene taktike, i sada predstavljaju ozbiljnu pretnju pro-turskim džihadistima i turskoj vojsci na severu provincije Alepo, posebno u Afrinu.

Oči sveta su uprte u Libiju, obe frakcije marširaju u bitku za Sirte! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA